• 8
    çalışma yasağı gelmezse ki gelmeyecek görünüyor, 40lı yaşlarda hem emekli olup hem de çalışmaya devam edenlerine saygı göstermeyeceğim topluluktur.

    ekleme: böyle bir düzenlemenin ‘hak’ olduğunu iddia eden eytliler örgütünün en önemli argümanlarından biri kazanılmış hak ya da halk diliyle maç oynanırken kural değiştirilmez iddiası. bu başlı başına yanlış bir düşüncedir. anayasa mahkemesinin konuya ilişkin iptal kararında özetle der ki kazanılmış hak olması için düzenlemenin geldiği sene emekliliğe hak kazanılmış olması gerekir. yani kazanılmış hak diye bir durum yok.

    o zaman şöyle mi olacak mesela. bir parti lideri bugün seçimi kazanmak için olmadık sözler verecek, 25 yaşında emeklilik vadedecek. iktidara gelecek ve gelir gelmez de bu düzenlemeyi hayata geçirecek. 1 yıl sonra da hükümet değişecek ve düzenleme değiştirilecek. bu bir yılda işe giren 1 milyon kişi 25 yaşında mı emekli olacak ? bu mu maç oynanırken kural değişmesi ? değil elbette….

    bu ve bunun gibi bir çok argüman var hiçbirinin de altı dolu değil. çok ciddi bir örgütlenmeleri sayesinde seçim tehdidiyle bu adaletsiz karar yürürlüğe girdi. karşı olanların da ne bu insanların emeklilik maaşında gözü var ne de işsizliğinde.

    adaletsizliği adaletsizlik ile düzeltmeye çalışanlaradır sitem.
App Store'dan indirin Google Play'den alın