• 1018
    lige çıktığı 2005 yılından beri galatasray düşmanlığından vazgeçmemiş olan kulüp. kulübün başında 2004 yılından beri mecnun otyakmaz'ın olduğunu da göz önünde bulundurunca çok da şaşırmamak gerekiyor.

    2007-2008 sezonunda kendileri de şampiyonluk yolundayken kendi sahalarında fenerbahçe'den 4 yiyip galatasaray'a tarihlerinin en iyi maçlarından birini oynamaları, takımı çalıştıran bülent uygun'un fenerbahçe'ye göz kırpan açıklamaları, o yıllarda sivas deplasmanına gidenlerin aşina olduğu deplasman tribünü önünde foto muhabiri yeleğiyle holiganlık yapan tipleme, şike soruşturmasında ortaya çıkanlar, rıza çalımbay'ın bitmek tükenmek bilmeyen galatasaray alerjisi ve en son olarak yerde sakat yatan muslera'nın fotoğrafıyla galibiyet kutlaması şeklinde çok uzun bir listenin bir özetini geçmek mümkündür.

    sivas kentinde de, başka kentlere yayılmış sivaslı nüfus içerisinde de hatırı sayılır miktarda galatasaray taraftarı olmasına rağmen koca bir kulübün kendine misyon olarak galatasaray düşmanlığını benimsemesi hakikaten trajikomik bir durumdur. trabzon, eskişehir, bursa, ankara, izmir ya da örneğin antalya kadar bir tribün kültüründen bahsetmek mümkün olmasa da sivasspor'un takımın da hep belli bir seviyede gezinmesi sebebiyle kitlesel bir taraftarı vardır şehir içinde. buna rağmen bu kültür mecnun otkaymaz'ın önderliğinde bilinçli şekilde galatasaray düşmanlığıyla bezeli bir fenerbahçe yardakçılığına maşa edilmektedir...
App Store'dan indirin Google Play'den alın