• 41
    kısır tartışmalara neden olan kavram.

    kazımcan karataş'ı en iyiler sıralamasında lionel messi'nin arkasına koyan nedir? veya cristiano ronaldo'nun? diego armando maradona'nın? atılan goller ve yapılan asistler olamaz. çünkü bu, futbolcuların neredeyse yüzde ellisini sanki futbol oynamıyormuş gibi gösteriyor. ne yani üç sene otuzar gol atan, formda bir dönem geçiren her futbolcu carles puyol'dan büyük mü olacak? ki olmayacaksa da keyfiyete mi gidiyoruz sorusunu sormak gerekiyor, oraya geleceğiz.

    kazanılan kupalar mı? dani alves hala top oynuyor. üstelik burada da futbolun kadrolarla oynanıyor olması, şans faktörü devreye giriyor.

    "oynanan futbolun kalitesi" dendiği anda da keyfiyet işin içine giriyor.

    şu an rasyonalizmin zirvesindeyiz ancak henüz istatistik çağını yaşamıyoruz. günü gelecek, çok karanlık bir döneme adım atacağız. ilişkilerimize başlarken dahi şimdi bile ufak ufak yaptığımız gibi geçmişlerimizden data didikleyerek istatistikler oluşturacağız ve rakamlar üzerinden bir ilişkiye başlamaya karar vereceğiz. işte belki o istatistik çağında hala futbol sahada oynanıyor olur, verilere dayanan bir goat belirleme sistemi yapılır.

    yapıldığı anda elimde göz kararı demlediğim kahvemle en önden ben itiraz edeceğim. takım oyununun en büyüğü olmaz, 5. dakikada cart diye bir kırmızı kart-penaltı gelir keçiyi nereye kaçıracağını bilemezsin yutar alevler sahayı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın