• 45694
    galatasaray futbol a takımı teknik direktörü okan buruk ziraat türkiye kupası’nda oynadığımız ankara keçiörengücü mücadelesinin ardından yayıncı kuruluşa değerlendirmede bulundu.

    hocamızın maç sonu değerlendirmesi şu şekilde:

    “bugün başlayan ve devamında kullandığımız oyuncular oldu. rakiplerimiz salı günü oynadı ve biz perşembe 21.00’de oynadık. o yüzden ya diğer takımlar avantajlı. salı günü oynadılar. 11 denemesi yapma şansları oldu. maç alışkanlığı yakalama şansları oldu. bizim pazar günü tekrar maçımız var. o yüzden bugün oyuncularımızı biraz daha idareli kullandık. mertens’i 45'te aldık. gomis’i son yarım saatte kullandık. kerem'i maçın devamında kullandık. rashica’yı da belli bir dakikada oynatıp almak istiyorduk; ama oyun içerisindeki gidişat onu gerektirmedi. o yüzden onunla 90 dakikayı bitirdik. lucas’ı 45 dakika planlamıştık; o yüzden ondan sonra çıkardık.”

    “sakatlıksız bitirmek önemliydi”

    “planlamamızın dışında bir de hastalıklar vardı. yusuf'un hastalığı oldu. ben de dahil olmak üzere takımda birçok hastalık oldu. bugün bizim için sakatlıksız bitirmek önemliydi. maçı kazanmak önemliydi. çok fazla pozisyona girdik. 20-25 tane şutumuz var. erken gol bulmamız gerekiyordu. penaltı kaçırdık. penaltıyı skora çevirsek daha farklı bir oyun ortaya çıkabilirdi. gerçi bir pozisyon net ofsayttı. hakem yakalayamadı ama yinede var olmadığı için o gol olsaydı, gol sayılacaktı ve maç 1-1 bitmiş olacaktı. sonunda uzatmaya da götürebilirdi keçiörengücü. rakibimizi tebrik etmek isterim. çok mücadele ettiler. tabii ki burada galatasaray'a karşı oynamak kolay değil. onlar da oyun içersinde direnmeye çalıştılar. özellikle uzun topları ve ikinci topları çok fazla oynamaya çalıştılar. maçın belli bölümlerinde iyi işler de yaptılar.”

    “ıcardı’nin iyileşme süreci iyi gidiyor”

    “herkes aşağı yukarı döndü. sergio da takımla yüzde yüz antrenmanlara başladı. hafta sonunda onu da kadroya alacağımızı düşünüyoruz. onun dışında bir tek mauro’nun sakatlığı var. yusuf'un hastalığı vardı; o da herhalde bir-iki güne kadar takımla tekrar antrenmanlara çıkmaya başlar. hamza da başlayacak. emre taşdemir de sakatlıktan kurtuldu. o da hastalarda, grip olan oyuncularımızdan biriydi. genel olarak baktığımızda toparlandık. bir tek mauro’yu takım olarak bekliyoruz. onun iyileşme süreci iyi gidiyor. morali yerinde. buraya geldi ve iyi çalışıyor, hazırlanıyor. en kısa zamanda onu da takımın içine katmak istiyoruz. hafta sonu pazar günü ve perşembe günü maçımız var. yani bir hafta içerisinde üç maçımız var. bugünkü oyuna başlarken aslında bunu göz önünde bulundurdum. genel olarak isteğimiz ve arzumuz iyi. seyircimizle burada beraberiz. pazar günü dolu tribünler önünde oynamak istiyoruz. onları tekrar bıraktığımız yerden devam ettirmek istiyoruz.”

    (bkz: okan buruk)
    (bkz: 22 aralık 2022 galatasaray keçiörengücü maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın