• 226
    kismen mecburiyetten kullandigim sistem.

    yurt disinda yasiyorum, haliyle yayinlara erismem normalden daha zor. ilk geldigimde hatirliyorum soyle bir goz atmistim, rakamlari net hatirlamiyorum ama su sekildeydi: turkiye aylik lig tv aboneligi 59.99 lira, yurt disi lig tv aboneligi aylik 99.99 dolar.

    bilenler vardir, internette yayin yapmanin en onemli gider kalemi yayincinin harcadigi bandwidth. bu da verinin nereden cekildiginden bagimsiz olarak aynidir. gelismis, multi-lokasyonel yayinlarda bu daha da ucuza gelir hatta.

    ben normalde seve seve ayni fiyati odeyip alacakken, gordugum su muamele beni sinirlendirdi: "siz yurt disinda yasiyosunuz, size koymaz bu, fazla odeyin". musteriye gore fiyatlandirma yapilmasi bildiginiz ahlaksiz esnaf kafasidir. taksicinin yabanci musteriyi dolandirmasiyla ayni kafa.

    ozetle, beinsports (zamaninda lig tv), amerika'da ben butun populer sporlari izlemek istiyorum deseniz odeyeceginiz meblain 4-5 katini almaya calisiyordu sadece turkiye ligini izlemek icin. sinirlendim, gittim iptv aldim kendime. o gunden beri de iptv'den devam ediyorum. hirsizlik midir? samimi soyluyorum umurumda degil.

    en azindan herseyi tek bir yerde izleme kolayligi icin bile alirim iptv'yi. suan fiyat politikasi muhtemelen degismistir, artik 99 dolar falan istediklerini sanmiyorum ama su dakikadan sonra bedava versinler, yine gider iptv alirim.

    benzer bir tarifeyi ilk firsatta turk hava yollarina da uygulamayi umuyorum. cift yon turkiye cikisli, turkiye - amerika biletleri 600-700 dolar iken, abd cikisli amerika - turkiye cift yon biletleri 1800 dolar. bu da ayni mantik, siz amerikadan cift yon bilet aliyorsaniz amerika'da yasiyorsunuz demektir, o zaman siz fazla odeyin mantigi. uculan guzergah ayni, havayollarina maliyetiniz ayni, odemenizi istedikleri mebla 2 katindan fazla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın