• 443
    günümüzde komple kökten bir değişim ile mümkündür.
    planlama yaptığını iddia eden bir kulüp şunları yapar:
    1- tesislerini modernize eder.
    2- bu modernizasyona uygun olarak altyapıdaki ve teknik ekipteki antrenörleri çoğaltır, kalifiye ve alanında uzman isimlerle çalışır.
    3- oyuncu transferlerini yaparken orta sahada kaliteden ödün vermez. veremez.
    geriye kalan mevkilere genç oyuncuları alır ve monte eder.
    4- buna uygun olacak bir menajer ya da bizdeki ismiyle teknik direktörle çalışır.
    5- altyapıdaki parlayan oyuncularına kesinlikle şans verir, en kötü rotasyonda kullanır.
    6- dalımız futbol olduğu için, futbol ile alakalı idari yapılanmayı da modernize eder, profesyonelleştirir.
    7- genç oyuncuları mevkisinde lider, oyun bilgisi ve aklı yüksek, tecrübeli oyuncularla destekler ve bir kadro oluşturur.

    şimdi soruyorum, biz bunların kaçını yaptık?
    gençlere mi daha fazla şans verdik (özellikle altyapıdakilere) yoksa torpilli yerlileri alakasız mevkilerde oynatıp oynatıp farklı sonuç mu bekledik?
    tesisler konusunda somut bir adım attık mı? (2021 yaz döneminden bahsediyorum).
    alanında uzman yardımcı hocalar bulup getirdik mi yoksa "hocamın kararları hep doğrudur" diyen dar ve etkisiz bir teknik ekiple mi çalıştık?
    orta saha bölgesini galatasaray'a yakışır kalitede mi kurduk yoksa rotasyon oyuncularından iskelet kurmaya mı kalktık?
    futbol idaresini kökten düzenledik mi?
    genç oyuncuları iyi tecrübelilerle mi harmanladık yoksa futbolun terkedip gittiği el freni topçularla mı?
    hakikaten bu işi tepeden tırnağa organize edebilecek bir yönetim ve teknik direktör ile mi çalıştık yoksa sadece zaman kazanmaya çalışan ve eski bildiklerini okuyan kişilerle mi?
    cevapları kendiniz kendinize veriniz.

    avrupa'nın büyük ve orta şeker takımlarını bilmesek, zenginleştirilmiş teknik ekip adına istatistik bilimcisi, matematikçi bile görevlendirecek kadar en ufak ayrıntıya kafa yorduklarını bilmesek, özetle internet ve sosyal medya olmasaydı bize yutturulacak olan sözde planlamaydı. kayserispor, altınordu gibi kulüplerin bile tesisleri hem galatasaray'dan hem diğer büyüklerden daha iyi ve modern.
    geçiniz. ne zaman ki kemerburgaz tesislerinin tamamlandığını görürüz, bu süreçte parlayınca para kazandırabilecek oyuncular alırız, altyapı oyuncularımıza devamlı şans veririz ve bunu geniş, zengin bir teknik ekiple yaparız, o zaman hakikaten planlama yapıldığından bahsedebiliriz. tabii bu bahsettiğim gençler koşu, dripling, pas, şut, top kapma gibi bedensel becerilerden ziyade mental gelişim potansiyeli yüksek oyunculardan oluşursa yapılan iş, düzgün bir planlama olur.
    şunu da belirtmeden geçmeyelim, 2021 yılındaki özenti, göstermelik planlamanın aktörlerini "kulüp efsanesine iftira atmayın" gibi hamasi söylemlerle, demagoji yaparak savunmak boş iştir. onu da geçiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın