• 876
    2022 dünya kupasıyla beraber benim gibi cristiano ronaldo fanlarını bile ikna eden bir şey varsa, o da messi'nin gerçek bir goat olduğu.

    arjantin'in hemen hemen tüm pozisyonlarının içinde messi vardı. adam orta sahaya gelip top dağıtıyordu veya bazı zamanlarda defansın arasına girerek oyunu başlatan isim oluyordu. kötü başladıkları ve bunun yanında eleştirilerin odağı olduğu zamanlarda bile takım arkadaşlarını inandırması, meksika maçında kilidi açan golü atması, devamlı oyunun içinde olması, verdiği ara paslar, attığı goller...

    ronaldo ise iyi başladı ama maalesef ki kötü bitirdi. set hücumlarının hiçbirinde olmamasının yanında, hiçbir ikili mücadeleyi kazanamaması, pas oyununa girişmemesi ve sadece ceza sahasında beklemesinden dolayı artık futbolun onu bıraktığını net bir şekilde anladık. aslında manchester united takımının hocası ve bazı oyuncularının böylesine efsanevi bir isme yaptıkları saygısızlıktan sonra dünya kupasını almasını istiyordum ama demek ki bazı şeyleri de bilip bilmeden yorumlamamak gerektiğini öğrendim.

    şöyle de bir şey var;

    evet, messi tartışmaları bitirdi ama allah aşkınıza ronaldo'ya da tarık çamdal muamelesi yapmayın. futbolun messi'ye dünya kupası borcu varsa, aynı şekilde ronaldo'ya da borcu vardı çünkü ronaldo'da tarihin en büyük oyuncularından biridir. maradona, ronaldo nazario, ronaldinho, pele, zidane ve artık messi gibi üst düzey futbolcuların dünya kupası kaldırdığı yerde keşke cristiano ronaldo da kaldırabilseydi. kariyerinde 800'den fazla golü bulunan bir oyuncu da fazlasıyla hak etmişti.

    neyse toparlamak gerekirse, listenin en tepesinde artık messi var ama bu ikilinin kapıştığı bir zamanı canlı gözlerle seyrettiğim için de aşırı derecede mutlu ve gururlu olduğumu söylemeden edemeyeceğim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın