• 830
    inandıktan sonra altyapıdan bir çok ismin çıkabileceğini az çok gördüğümüz yuvamız.

    sözlüğe sadece altyapı üzerine yazılar yazacağıma dair bir konsept kurmuştum kafamda ve bu şekilde de kullanıyorum. bu çocukları 14 yaşından beri florya'da düzenli olarak izleyen ve bu işi bir süre profesyonel boyutta yapan birisi olarak ve sizden gelen güzel mesajlar ile tekrar buraya bir şeyler yazma gereği duydum.

    "ben demiştim" ya da "en iyi ben bilirim" tarzında bir yazı kesinlikle değil. o şekilde algılanırsa çok üzülürüm. sadece yıllardır bu işe emek vermiş ve sözlüğe de katkı sağlamaya çalışan bir kardeşinizin girdisi olarak okumanızı rica ederim.

    burada her jenerasyondan a takıma oyuncu verebileceğimizi yazmıştım. yavaş yavaş sırası geliyor. (bkz: #3374184)

    burada işaret ettiğim 7 oyuncunun altısı ile profesyonel sözleşme imzalandı. tek efe kaldı o da eli kulağında. (bkz: #3383574)

    aynı şekilde bu yazıda da 2005 jenerasyonumuzun da çok değerli olduğunu dile getirmiştim ve a takıma alınan bir çok 2005 doğumlu kardeşimiz var. (bkz: #3374184)

    jankat kardeşimizin iyi bir kaleci olduğunu, eksik yönünün ise kaleden ani çıkışları olduğunu yazmıştım. (bkz: #3374184)

    özgür baran aksaka kardeşimizi sözlükte ikinci girdisini yazan birisi olarak şunları iliştirmiştim. bu gelişiminde en büyük katkının fatih terim olduğunu bir kez daha dile getireyim. buraya yazdığımızda ne milli olmuştu ne de herhangi bir yerde dile getiriliyordu. (bkz: özgür baran aksaka/@organize ama amator kotuluk) (bkz: #3197599)

    fm'den dolayı herkesin wonderkid saydığı atalay kardeşimizin en büyük probleminin temposuz olduğunu dile getirmiştim. değerli olduğu konuyu da es geçmedik. ama performansını ileriye götürmesini umduk. (bkz: #2823754)

    efenin hamzadan çok daha önde olduğunu yazdık çizdik. (bkz: #3374184) (bkz: #3383574)

    berkan mahmut keskin için güzel yazılar yazmıştık. sonrasında 2026 yılına kadar sözleşme kapmıştı. (bkz: berkan mahmut keskin/@organize ama amator kotuluk)

    eren aydının kanattan forvete geçişini bilgilendirdiğimiz gibi altyapı sürecindeki güzel gelişimini de yazdık. (bkz: eren aydın/@organize ama amator kotuluk) şuraya da ufak not düşeyim. mental problem benim için ciddi problem sayılır. ve mental zayıflığının bulunduğunu eğer bunun üstesinden gelebilirse bizde de süre alabileceğini dile getireyim.

    emir tintiş için uçan kaçan perfonması yok ama iyi kariyer planı çizilmeli diye yazdık. (bkz: #3374184)

    emirhan kayar, ali turap bülbül, yiğit demir vs. bir çok oyuncu övdük ve övdüğümüz gibi bir çok oyuncuyu da yetersiz gördük. ama hepsini gittik yerinde izledik de söyledik.

    emin bayram ve metehan baltacı için rotasyonda yeterli gördüğümüz gibi emin'in fazla kalmayacağını dile getirdik. artık bunu kanıtlama sırası emin'de. metehan'ın sırtı dönük oynayan forvetlere karşı zorlandığını da dile getirmiş olayım. (bkz: #3374184)

    oyuncuların nasıl bir profilde olduğunu tek tek yazmaya özen gösterdim. bazılarının artı yönlerini, bazılarının eksi yönlerini bazılarının da hem artı hem eksi yönlerini yazdım. şu an kimin ne eksiği var, hangi sezon nasıl performans gösterdi az çok biliyorum. bunları da zaman buldukça dile getirmeye çalıştım.

    bu çocukların hepsi yıldız olmayacak. içlerinden yıldız da çıkacak. ama en önemlisi kadro planlamamızda elimizi çok rahatlatacaklar.

    dediğim gibi bunları yazarken "ben bildim" ya da "yanılmadım, görüyor musunuz?" mantığı ile yazmıyorum. sadece bu çocuklara siz de inanın diye yazıyorum. yerinde izleyen, bu çocukların senelerdir performansını bilen kişilere güvenin en azından.
    arkadaşlar çok ciddi bir altyapı geliyor. daha berk kızıldemir'i, berat yılmaz'ı izlemediniz. kadir subaşı'na denk gelmediniz. ege araç, berat luş falan derken ajax mı olacağız acaba diyeceksiniz. bu çocukların hepsi çok yetenekli. 2005-2006-2007 jenerasyonu ajax ya da benfica elinde olsa inanın deli oyuncular gelir. en büyük korkum bu yeteneklerin heba edilmesi. umarım bu gelişimleri sürer ve umut ettiğimiz arzu ettiğimiz altyapı sistemimiz oluşur. çocukların tek sorunları fizik. fiziksel eksiklik de 20 yaşına kadar kapanmıyor ne yazık ki türkiye'de. artık gen mi dersiniz yoksa altyapıda düzenli beslenilmiyor mu dersiniz bilemem.

    92-99 arası jenerasyonun kötülüğü, bizi altyapının kötü olduğuna itti fakat 2000 sonrası için iyi bir yapılanma yapıldı. yavaş yavaş meyvesini veriyor.

    bu çocuklar desteklenmeyi, yeteneklerine inanılmayı ve her şeyden çok galatasaray kültürünün yaşatılmasını hak ediyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın