resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.88
Uyruk:Portekiz
  • 3477
    futbolu bırakması gereken eski yıldız futbolcu. gittiği her yerde düzeni bozuyor ve huzursuzluk yaratıyor. juventus'u bitirdi, united'ı bitirdi, portekiz milli takımında olmasaydı kesinlikle daha iyi bir turnuva geçirebilirlerdi.

    real sonrası kariyeri tamamen kendi başarıları üzerine kuruluydu. bu da zaten onu bugünkü hiçbir kulüp tarafından istenmeyen oyuncu konumuna getirdi.ne kadar yetenekli olursanız olun, futbol takım oyunudur, takım sizi benimsemezse ağzınızla kuş tutsanız başarılı olamazsınız. ronaldo manu'da ilk sezonunda gayet iyi sayıda gol attı belki ama takım, solsjkaer zamanında kazandığı ve ligi 2.sırada tamamlamasını sağlayan takım olma hüviyetini kaybetti ronaldo'nun bireysel hırslarından dolayı. en sıkı ronaldo fanı manu taraftarı bile zamanla kendisine sırt çevirdi. bugün manu taraftarı efsane olabilecek bu adamdan neredeyse nefret ediyor.

    kıyaslama yapılacaksa bugün messi yanında, onun açıklarını kapatmaya çalışan, onun başarısı için mücadele eden 10 tane arjantinli oyuncu ile sahaya çıkıyor. ronaldo ise onu takımda istemeyen ve pas dahi atmaktan kaçınan 10 tane oyuncuyla sahaya çıkıyor. çünkü messi en az kendi kadar takımın başarısını istiyor. ronaldo için ise önemli olan sadece kendi başarısı. futbolcular da doğal olarak bunun farkında.

    united'dan da kovulduktan ve mevcut dünya kupası performansından sonra gidebileceği çok fazla yer kalmadı. en muhtemel aday arap ligi gibi gözüküyor. muhtemelen de oraya gidip attığı gol sayısını artırmaya çalışacaktır.

    ülkemize yolu düşeceğini sanmıyorum, bize bedavaya gelse yine istemem zaten, şampiyonluk şansımızı sıfıra indirir direk.

    bu kadar saygı duyulacak bir kariyeri bu kadar kötü bitirmesi onu ve sevenleri adına üzücü oldu.

    ben en iyi ilk 10 futbolcu arasına dahi almam kendisini ama sonuç olarak eğrisiyle doğrusuyla futbol tarihine ismini yazdırdı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın