resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.88
Uyruk:Portekiz
  • 3474
    dünyanın gelmiş geçmiş en büyük santrforlarından birisi. istatistik olarak belki de en iyisi.

    kendisini messi ile kıyaslamam öyle bir messiciyimdir. ancak kendisinden hiç öyle nefret falan etmiyorum. bitik olduğu konusundaki düşüncelerimin de kesinlikle ne messicilikle ne de başka bir şeyle alakası var.

    ronaldo çok uzun süredir insanüstü bir vaka olarak fiziksel durumunu en yüksek seviyelerde tuttu. birinci manchester united döneminden beri de bu insanüstü fiziği ile allah vergisi yeteneğini birleştirip inanılmaz işler başardı. 36 yaşına kadar da bu fiziği koruyabildi fakat ne zaman ki ikinci manchester united dönemi başladı o zaman işler değişti. manchester united'ın ferguson'dan sonraki durumunu değil cristiano ronaldo dünya karması gelse kurtaramazdı çünkü camiada başarısızlığa alışkın olunmadığından baştan aşağı bir tükenmişlik ve tüketicilik durumu hakim. ronaldo da bu durumdan nasibini aldı ve yedeğe düştü. işte kendisini bitiren de yedek kalması oldu. çünkü insanın ismi ronaldo olsa bile 37 yaşında fiziğini bu derece koruyabilmesi için sürekli oynaması ve kendine bakması şart. sürekli oynamayan 25 yaşındaki oyuncuların bile halini görüyoruz. ronaldo da yedeğe çekildikten sonra artık çöküşü kaçınılmaz oldu. çünkü zaten insanüstü azim ve efor sayesinde zar zor bu seviyelerde kalabilen ender kişilerden biriydi. maç eksiği ve moral çöküş nedeniyle bu durumdan eser kalmadı. kendisini motive eden bir dünya kupası kalmıştı fakat o da turnuvanın sürprizi fas milli takımı nedeniyle yok oldu.

    artık bundan sonra bir daha toparlayabileceğini düşünmüyorum. parayı dert etmiyorsa bence futbolu bırakmalı, para kazanmak istiyorsa da xavi veya iniesta gibi paranın çok olduğu ülkelerde birkaç sene sağlıklı yaşam için spor niyetine takılabilir. inat edip avrupa sahnesinde kalmayı tercih ederse zamanla insanların aklındaki ronaldo imajına zarar verme durumu söz konusu. umarım bu hatayı yapmaz.

    çünkü gerçekten de dünya futbolundan gözümüzün önünde bir cristiano ronaldo geçti...
App Store'dan indirin Google Play'den alın