resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.88
Uyruk:Portekiz
  • 3473
    hakkında bazı şeyler çok ciddi gözden kaçıyor. mesela daha aylar önce evladını kaybetmiş bir baba kendisi. ki cristiano'nun yokluk içinde büyürken başarı sözü verdiği babasının başarılarını görememesi başta olmak üzere bir çok sebepten ''aile'' kavramına büyük bağlılık duyduğunu herkes biliyor herhalde. evlat kaybını allah kimseye yaşatmasın nasıl bir travma olduğunu yaşamayanlar olarak tahmin edemeyiz herhalde.

    sonra geçen sene guardiola ve city'i uğruna reddettiği united tarafından diğer çocuğunun hastalığı konusunda yalancı muamelesi görüyor. evladını kaybetmiş, diğerinin tehlikesiyle uğraşırken bir de büyük nankörlük gördü. kamp kaçırdı, mobbing yedi, maç eksiği oluştu vs.

    yani ronaldo katar'a yaşlıdan ziyade ne mental ne de fiziksel olarak hiç olmadığı kadar eksik geldi. evladını kaybetmiş, kamp görmemiş, maç eksiği olan, mobbing yemiş bir futbolcu olarak izledik. geçen seneki istatistikleri hiç fena değilken bugün düştüğü durumda yaşından önce bunları göz önüne almak gerektiğine inanıyorum.

    bitmediğine inandığım ronaldo son bir show yapabilir mi? yapabilir. yapar mı? normal şartlarda katıksız evet derdim; ama bu evladını kaybetmenin ronaldo'ya etkisinin dışarı yansıttığından çok daha büyük olduğunu düşünüyorum. pes ederse bu yüzden toparlayamayıp eder. yoksa düzgün bir takımda iyi bir idman ve maç temposu; ama en önemlisi sahada dodğru rolle bugün konuşulanları tersine çevirebilir.

    ben ronaldo'ya da messi'ye de hayvani hayran biri olarak manchester united'ın bu adama yaptığını kolay kolay unutmayacağım. bundan sonra en nefret ettiğim takımlar listesinde top 3 hatta en tepedeler desem yanlış olmaz. hani bu çok umurlarında olmaz da ronaldo'nun belgeseli vs. çekildiğinde manu imajı en hafif tabirle ''kötü kalpli'' olarak yerleşecek. asya'da bile imaj için tonla para harcayan ve gelir elde eden kulüpleri düşününce manu için hoş bir netice çıkmaz bu işten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın