resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.88
Uyruk:Portekiz
  • 3346
    ergenliği ve fanatizmi bir kenara koyarsak şöyle hakikatler mevcut: ronaldo, premier league’i 2. olarak tamamlamış manchester united’a transfer oldu.

    juve elden çıkarmak istiyordu, fake city söylentileri dolaşırken biraz eski oyuncuların* ittirmesiyle biraz da belki duygusallıkla, oldukça lüzumsuz bir şekilde transfer edildi. man united ikinci olurken, en etkili iki ismi, rashford ve fernandes; ronaldo’nun gelişiyle birlikte hem özgüvenlerini ve liderliklerini kaybettiler hem de saha içinde daha farklı roller alarak performans düşüşü yaşadılar. misal, fernandes kaleye daha uzak oynamak durumunda kaldı vesaire… çıkışta olan ve hatta ilk 11’e yerleşmesi beklenen greenwood da düşüş yaşadı. sonraki adli mevzuyla birlikte komple koptu zaten.

    üst üste kötü sonuçlar alındı, ole kovuldu ve sonrası malum zaten.

    halbuki o yaz, bir önceki sezon oldukça pozitif katkı veren cavani yerine-önüne daha genç, daha modern bir 9 no ile bir de orta saha transfer edilmiş olsa, man utd için farklı şeyler konuşuyor olabilirdik.

    united’ın son 10 yılda çok büyük hataları var, doğru. onlardan biri de takım iyi giderken, yükselişteyken, acaba dedirtiyorken ronaldo’yu transfer etmekti.

    peki ronaldo bundan sonra nereye gider?

    chelsea’nin çok bilmiş amerikalı sahibi bu topa girebilir. tuchel’i bir türlü ikna edememişti. bence ispanya ve italya kapısı kapalı. sene başında belki napoli olurdu ama şu an takım iyi gidiyorken united’ın yaptığı hatayı yapmazlar. messi, mbappe vs varken psg de olmaz. ronaldo maaş beklentisinde uçmazsa bayern olabilir. sürpriz olarak da newcastle olabilir. hep birlikte göreceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın