• 452
    ingiltere´de master bitince, kalma hakkım olmasına rağmen türkiye´ye döndüm. bir yandan doktora eğitimine devam ederken, uluslararası bir şirkette çalışmaya başladım. sıklıkla yurtdışına gidiyordum o dönem de iş için, fakat daha çok orta asya ya da ortadoğu gibi coğrafyalara.

    alışığım o yüzden telefonumun yabancı numaralardan aranmasına, bir gün yine çaldı, ertesi gün başlıktaki maç var, açtım telefonu, karşıdaki kişi dedi ki, abi benim adım hüseyin, bizim babalarımız kuzen, aynı evde yaşamışlar, biz yıllardır romanya´dayız, senin fanatik galatasaraylı olduğunu duyuyorum hep, ben de kısa süreliğine türkiye´deyim, yarınki maça bilet bulma şansın olur mu?

    ebeveynler ayrı, baba tarafını pek bilmem, çocuğun üslup ve heyecan ise çok güzel. fakat maç da yeni açılmış arenadaki, ismi büyük ilk karşılaşma. dedim hüseyin zor. abi karaborsa için 500 tl ayırdım, ona da hazırım diye cevapladı.

    tanıdıklar sağolsun, gişe fiyatına bilet bulduk, hüseyin geldi, maçı izledik, golde sarıldık, yakınlaştık bu vesileyle, takipleştik sonra sosyal medyada, o türkiye´ye her geldiğinde kısa da olsa görüşür olduk.

    gezi olayları esnasında harp akademilerinde sivil öğrenciyim aynı zamanda, görüp sevemediğim şeyler var. o esnada hüseyin de türkiye´de, dedim keşke dönmeseydim ingiltere´den, not etmiş bunu. döndü romanya´ya, aradı bir gün, abi sen o gün manchester maçına beni tanımadan bilet hediye ettin, seni romanya´ya davet ediyorum, kısa süre çık gel, zaten gezmeyi seviyorsun.

    gittim, biz hiç iş konuşmazdık, meğerse genç yaşına rağmen işleri büyütüyormuş hüseyin, babasının yardımıyla fakat ondan ayrı kurduğu işyerinde. abi dedi ihracaatı genisletiyorum, çık gel beraber yapalım. 1 saatlik dönüş uçağında kabul etme kararı aldım.

    2 sene romanya´da kaldım, sonra ondan ve sektörden öğrendiklerimle, güneybatı avrupa´da kendi işimi kurdum. hikayede atladığım yerler var tabii, bir sürü yaşanmışlık. fakat ana hatlarıyla hayatımın dönüm noktasıdır bu maç.

    sonra da soruyorlar hep bilmeyenler, galatasaray size ne kazandırdı?
    ah galatasaray..
App Store'dan indirin Google Play'den alın