• 1427
    bundan birkaç sene önce birkaç yıl yurtdışında yaşadım - takıldım. sonra geri döndüm nedensiz. bu sene, manitadan da ayrılınca kafayı kırıp yurtdışından iş kovalamaya başladım. malta’dan iş teklifi geldi, bütün mülakatları “teker teker geçiyoruz turları” minvalinde geçtim, maaş teklifinde de bulundular, her şey hazırdı, “evet” dememe kaldı her şey ama bilin bakalım ne oldu? gitmedim, gidemedim.

    ben bu ülkeyi seviyorum. benim sevgim hükümet ya da insan sevgisi değil. galatasaray’ı sevdiğim gibi seviyorum. neden diye sorsanız anlatamam ama bir kere o sevgi işleyince atamıyorsun, söküp alamıyorsun kendinden.

    buradan giden ya da gitmeye çalışan insanları anlıyorum ama cidden bana göre değil. birçok ülke gezdim, dolaştım, yaşadım ama burası kadar rahat hissettiğim bir yer olmadı. artık öleceksem de burda öleyim kafasındayım ben, bunu anladım.

    şu an ülkenin durumu kötü gözükse de ilerisi için ümitliyim ben. bakın göreceksiniz, 10 yıl içerisinde türkiye yükselen bir yıldız olacak. onlarca yıldır içten ve dıştan parçalara bölmeye çalışmalarına rağmen ülke sapasağlam. komşularına bakarak bu durumu anlayabiliyorsunuz. yok abi, 1925’lerde falan bölemediyseniz katiyen parçalayamazsınız bu ülkeyi. bunu anlayacaklardır ilerde.

    şu an ukrayna - rusya savaşı yaşanıyor. iki ülkenin de dostuyuz ve hislerim, bu savaşın durmasında önemli rol üstleneceğimizi söylüyor. bunu başarırsa, bu ülkenin değeri anlaşılacak abd ve avrupa tarafından. dünya’nın ortasında olmasına rağmen ikinci dünya savaşı’na katılmayan bir ülkeden bahsediyoruz. sahi biz nasıl başarabildik bunu? çok yaşa inönü.

    söylediklerim basit bir propoganda değil ama bu ülkede mutlu olmaya bakın. en azından kalacaklar veya kalmak zorunda olanlar için söylüyorum. ekonomi düzelir, eğitim iyileşir, bunlar bir devrime bakar. daha adını yazamayan topluluğu bir gecede latin alfabesine geçiş yaptırdı atatürk. fazla küçümsüyoruz kendimizi bence.

    dediğim gibi, 10 sene içerisinde bu ülke inanılmaz potansiyelli bir ülke olacak. ekonomik sıkıntı çekiyorsanız, ikinci bir iş bulun. bakın ben onu yaptım. döviz ile maaş almama rağmen ikinci bir iş buldum. neden? bu ülkede babalar gibi yaşamak için. 10 sene içerisinde bu ülkenin geldiği noktaya hepimiz şaşıracağız emin olun. bunun ne hükümetle ne de bir ideolojiyle ilgisi var. kimse önemsemiyor ama ukrayna - rusya savaşı buna sebep olacak. bakın görün, o savaşın en büyük kazananı türkiye olacak.

    paranızı yurtdışında yaşamak için değil, ilerde burda zevk-i sefa içerisinde yaşamak için biriktirmeye bakın.

    10 sene sonra görüşürüz…
App Store'dan indirin Google Play'den alın