• 503
    galibiyetle kapayarak derbi oncesi olumsuz havayi bir nebze dagittimiz mac olmustur, bu yuzden sevindirici. rakibin kirmizi kartina kadar top bizdeydi, bir kac etkili atagimiz vardi ve bir sekilde gol bulabiliriz hissiyati veriyorduk, kalemizde de fazla tehlike yasamadan. lakin kirmizi sonrasi ilk devrenin son 10-15 dakikasi bu goruntu gitti, sanki biz eksilmisiz gibi durgunlastik. savunmasinda caulker ve caner gibi isimler olan, aut atislarini teknik kapasitesi sinirli oyunculariyla asiri riskli sekilde paslasarak baslatan rakibe karsi pozisyon bulamamak, rakibi bogamamak can sikiciydi. bunda hucum oyuncularimizin duraganligi ve pres gucumuzun yeterince agresif olmamasi en buyuk sebepler. kerem akturkoglu hayal kirikligi yaratiyor, ve benim icin top kaybi, tercih hatalari vs durumlarindan once, umursamaz goruntusu en acisi. sorunu ne bilemiyoruz, ama boyle olmaz, yunus ile ikisi cok onemli konumdalardi bizim icin, ama hucum problemlerimizin bas sorumlulari oldular su ana kadar, mertens ile beraber. baris alper'i hic begenen biri degilim, ama cocukta kerem'e kiyasla en onemli fark gosterdigi istah. oyuna girdiginde cirpindigini goruyoruz baris'in, kabul etmiyor kotu oyunu, pisirik degil.

    neyse ikinci devre isler tamamen kontrolumuzde gelisti, lakin yine kale onunde muthis bir beceriksizlik yarisi, sut cekme sevdasi yuzunden gorulemeyen pas opsiyonlari can sikti. bu duzende rakip yari sahadayken tam yari sahanin ortasina bir oyuncumuzun yerlesmesi, bosa cikmasi sart oglu sart. zaten sergio disinda dikine ve isabetli pas yapabilecek bir oyuncumuz yok bu bolgede, yani pozisyon hazirlayicimiz sadece o. kanat olarak da rashica kosu yapabilen, iyi top kontrol edip iyi orta veya sut cekebilen bir oyuncu. kerem,yunus,baris,mertens,icardi vs tamamen pozisyonu hazirlamamiz gereken oyuncular, pozisyon hazirlayici degiller, olamiyorlar. bu noktada mata bana gore artik bir zorunluluk haline geldi. duran toplardan vs ekstra goller bulabilen bir takim da degiliz, top bizdeyken o pozisyonlari yoktan var edip gole gidebiliyoruz anca. sergio bu konuda yalniz kaldi, mata da bu yetenek ve goruntude. kerem-yunus-mertens uclusu ne beraber, ne ayri ayri su anda katki veremiyorlar bekledigimiz olcude.

    sergio dedik ama o da kendi kalitesine gore bence bugun yeteri kadar iyi mac cikarmadi, ozellikle sutlari cok kotuydu. macin adami olarak dubois'i secebilirim sahsen, muazzam oynadi. pas tercihleri, ortalari gorerek acmasi, toplari bazen yaya dogru cikarmasi, bu pas ve ortalardaki siddeti harikuladeydi, rachica ile sag kanadimizi bence artik aldilar, bu saatten sonra bunu bozmamak gerekiyor.

    iptal edilen gollerimizde de acikcasi hakemin dogru karar verdigini dusunuyorum. nelsson'un golunde emin kalecinin koluna mudahale ettikten sonra geciyor top cizgiyi, bu yuzden faul. yunus'un golunde de gomis'in topa ayagini uzatmasi ofsayt yaratiyor malesef, sadece kosu yapmis olsa calinmamasi lazimdi ama o topu kontrol etmeye yonelik ayagini kaldirmasi isi bozdu diye dusunuyorum. neyse ki bunlara gerek kalmadan net bir galibiyet aldik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın