• 2
    (bkz: 23 ekim 2022 galatasaray alanyaspor maçı)

    ılgili maçta, muslera'nın bu nedenle gördüğü sarı kart bile hakemlerimizin futbol kurallarını yorumlamak konusundaki acziyetini gözler önüne sermektedir.

    futbol kural kitabı bir anayasa ve destekleyici kanunlar gibi çerçevesi belli maddelerden oluşmamaktadır. karar vericilerin yani hakemlerin hareket alanı oldukça geniştir, çünkü ucu açık maddeler söz konusudur. bu ortamda, adaleti sağlayabilmek hakemlerin söz konusu kuralların konuş amaçlarına göre oyunu idare etme kabiliyetiyle yakından ilgilidir.

    kalecinin hakemin yanına giderek itiraz etmesinin sarı kart olarak cezalandırılma sebebi, kalesini terk eden kalecinin net bir itiraz için bunu yaptığının bariz olması ve oyunun tekrar başlamasını geciktirmesidir. saha içi oyuncuları sahanın herhangi bir yerindeyken oyun olağan akışında başlayabilecekken, kaleci kalesini terk edip itiraz ettiğinde -kural kitabında yazmasa da- hakem kaleci kaleye döndükten sonra oyunu başlatır.

    alanya maçındaki ilgili pozisyonda, muslera, maçın doğal akışı gereği kalesini terk etmiş ve itiraz için 10-15 metre mesafe ya katetmiş ya katetmemiştir. işte böyle oyunun normal akışında olan ve aşırıya kaçmayan bir pozisyonu bile süzemeyip; kaleci itiraz ediyor diye sarı kart çıkartmak akıl tutulmasının ötesinde büyük bir hakimiyet yetersizliğidir. yazık bu seviyede bu adamları hakem yapan zihniyete; bu kadar düz mantık bakış açısıyla hakemlik yapılamaz, yapılamıyor da zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın