• 46
    4 gün sonra oynayacağımız 23 ekim 2022 galatasaray alanyaspor maçı için bir ön hazırlık olması gereken maç. takım olmayı zaten beceremedik, hoca alanya maçına nasıl çıkacaksa bu maça da öyle çıkmalı, artık kemik bir 11 oturtmalı. milli arada en azından bir tane daha hazırlık maçı oynasaydık bu maça daha rahat çıkıp gençlere şans verebilirdik. takım şu haldeyken bence gençlerin oynayacağı maç bu maç değil. skoru aldıktan sonra ikinci devrede tabi ki gençler sahaya atılabilir.

    https://i.galatasaray11.com/ry0xd81y.jpg

    bu 11 ile çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. altıgen 4-4-2'nin mevcut kadromuz için en uygun diziliş olduğunu düşünüyorum. bu kadro ve bu dizilişle de rahatlıkla ön alan presini uygulayıp geçiş oyunu oynayabiliriz. hem kanatlarımız hem forvetlerimiz hücum presini rahatlıkla yapabilecek isimler, iyi yaptıkları durumda da orta saha rahatlayacaktır, oliveira'nın defoları da daha az ortaya çıkacak ve daha verimli olacaktır. ayrıca mertens'i kaleye yakın oynatarak skor sorunumuzu da çözebiliriz.

    ligin anahtarı ön alan presiyle direkt geçiş hücumları yapmak. yerleşmiş kapalı savunmayı açmak çok zor, sadece bizim için değil, ligdeki çoğu takım için zor. manchester city'nin bile zaman zaman possession oyunuyla kapalı savunmaları açamadığı oluyor. senelerdir anlattığımız şey zaten. fatih hocayla başladı bu inat, hala devam ediyor. hoca zaten inat etmese minimum +1 şampiyonluğu daha vardı ve hala takımın da başındaydı.

    "galatasaray büyük takımdır, galatasaray topa sahip olur, galatasaray oyuna hükmeder." artık böyle olmuyor. kayseri maçında gördük. hücum presiyle kapılan topta hazırlıksız yakalanan savunmaya karşı gol atmak yerleşmiş savunmaya gol atmaktan çok daha kolay bir şey. önemli olan bu hücum presini ne kadar doğru yapabiliyoruz, sahaya nasıl yerleşiyoruz, bunu çözebilmek. bu işi çözecek olan kişi de okan hoca. bizim düşündüğümüz şeyleri eminim kendisi de düşünebiliyordur. sosyal medya etkisiyle icardi-mertens-mata üçlüsünü aynı anda sahaya atmak anca felaket getirir. fifa oynamıyoruz sonuçta. fenerbahçe futbol takımı bu işi doğru yaparak yüzüne bile bakmayacağımız futbolcularla kaç gol attı. enner valencia'yı gol makinesine dönüştürdüler. tigres'de oynadığı zamanlarda ismi bizimle sıkça anılan birisiydi, sözlükte hakkında neler yazılmış o dönemlerde açın bakın. işleyen doğru bir sistemde futbolcuların da verimi artar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın