• 6145
    şimdiden 2022/2023 sezonu şampiyonu diyebileceğimiz takım. gerçekten de jj ile birlikte çok farklı bir kimliğe büründüler. büyük hoca farkı terazide ağır gelmeye başladı bile. her sene bir gazla başlayıp sonra patlayan klasik fenerbahçe değil maalesef bu fenerbahçe. bunun tek sebebi de başlarındaki hoca.

    öncelikle ofansif anlamda ligi çok hızlı çözdüler. ilk maçlarda daha çok uzun oynuyorlardı. bu şekilde pozisyon arayıp, bulamazlarsa da rakibe o bölgede baskıyla topu kapıp tehlike oluşturmaya çalışıyorlardı. son maçlarda bu taktiğe geçiş oyunu da eklenmeye başladı. özellikle ismail ve crespo'lu maçlarda bunu daha çok uyguluyorlar. topu 3.bölgeye getirdiklerinde ise küçük üçgenler kuruyorlar ve bu kısa pasları yapan futbolcular sürekli deplase olup ceza sahası içine koşu atıyorlar. aek maçında bunu çok başarılı uyguladılar. bu sayede fb'nin rakip ceza sahasında topla buluşma istatistiği de artış gösteriyor. bu da zaten tehlikeli atakların giderek arttığı anlamına geliyor. ligde 9 maçta tam 28 golleri var. inanılmaz bir istatistik. özellikle iç sahada 5 maçta 19 gol attılar. ligimizde eğer galatasaray, beşiktaş veya fenerbahçe'den biri iyi hücum ediyorsa şampiyonluğa yakın demektir. bu takımlar için ligde önemli olan ofanstır. fenerbahçe bu açıdan hem bizden, hem de beşiktaş'tan çok ileride. jj çok tecrübeli bir hoca, ligin en kolay bu şekilde çözüleceğini belli ki hızlıca çözmüş.

    defansif açıdan ise şampiyonluğa oynayacak bir takım için fazlasıyla yeterli seviyedeler. yine de özellikle altay'ın formsuzluğu takımı etkiliyor gözüküyor. buna rağmen oynadıkları 9 maçın 5'inde kalelerini gole kapatmayı başardılar. buna beşiktaş deplasmanı da dahil. içerdeki maçlarda ise defansif kurgu arka planda kalıyor. zaten 3-4 tane atarım, 2-3 tane yesem de olur mantığı var. yedikleri toplam 10 golün 9'u içerde. ilginç bir istatistik belki ama daha ilginci biri hariç bu maçların hepsini kazanmış olmaları. dışarda ise sadece 1 gol yediler. o yüzden içerde yenilen goller kimseyi kandırmasın. yeri geldiğinde gayet iyi defans da yapabiliyorlar.

    ama olay tabi ki sadece taktiksel değil. fenerbahçe'de futbolcularda da gözle görülür bir gelişme var. hemen hemen her futbolcu sezon başından beri sürekli gelişiyor. hem fiziksel olarak, hem de mental olarak. fb'nin geniş bir kadrosu var. bu tarz kadrolar sakatlık vb. durumlar açısından avantaj oluştursa da, yönetim açısından da idare edilmesi zorluk oluşturur. bu kadar futbolcuya formayı adaletli dağıtmak, rotasyona sokabilmek, yeri gelip 2-3 hafta oynamadığı halde oynadığı zaman kaldığı seviyeden devam etmesini sağlamak, tüm bunları yaparken de futbolcuların motivasyonlarını kaybetmemelerini sağlamak gerçekten de çok büyük bir teknik direktör hüneri. fb'nin düzenli bir 11'i yok, sürekli 2-3 futbolcu değişiyor, hatta yeri geliyor 3'lü defans, yeri geliyor 4'lü defans oynuyorlar. fakat kim oynarsa oynasın genel itibariyle iyi performans gösteriyor. emre mor çok daha olgun oynuyor, irfancan pres yapıyor, osayi ve ferdi dinamo gibi oldular, valencia'nın tek başına bizim tüm takımın toplamı kadar golü var, 2.ligden gelen ismail sanki 10 yıldır fenerbahçe'li gibi oynuyor. işte teknik direktörlük tam olarak budur. bu düzeni kurabildiyseniz eğer başarı da gelecektir. bunu biz en son lucescu zamanında görmüştük.

    velhasıl iyi bir takım oldular ve en tehlikelisi de özgüvenleri geri geldi. bu sene ellerinden ligi almak çok zor gözüküyor. umarım seneye jj başka bir tamıma gider de bunlar da orijinal ayarlarına dönerler. yoksa bunlarla işimiz var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın