• 229
    büyük bölümünü hastalık, ameliyat ve her zamanki kronik işsizlikle geçirdiğim 2022 yılının ilk 10 ayında baya bir kitap * okudum. o yüzden "yemeyip içmeyip camış gibi gibi okudun mu lan" tepkilerine ön alarak * yeni kitaplardan bahsedeceğim.

    bayan peregrine başlamışım geçen yaz. serinin çıkan diğer kitaplarını da okudum. bazen sıkıldığım yerler olsa da 2-3-4. kitaplar okuttu kendini. son basılan 5. kitap ise tamamen zaman kaybı. onu okumadan geçebilirsiniz. paranız sizde kalsın sonraki kitap için.

    neuromancer, şu sıralar okuduğum kitaplardan biri. bu kitap ve yazarı william gibson'ın önemi ise cyberpunk evreninin yaratıldığı kitap olması. 3 kitaplık bu serinin şimdilik sadece ilk kitabının cep versiyonu mevcut. çevirisi de biraz sıkıntılı. umarım ithaki yayınları falan el atar bu seri ve gibson'ın diğer kitaplarına. katıksız bilimkurgu için tavsiyedir.

    american tabloid, yine şu ara okuduğum bir kitap. j.e.hoover, kennedy ailesi, castro, küba devrimi, jimmy hoffa, mafyalar, hollywood skandalları. hepsini birbirine bağlamış. çevirmen içeriğe uygun şekilde bol küfürlü üslupla çevirmiş. ilgi duyanları çok sarar.

    kızıl mars, bilimkurgu klasiklerinden sayılsa da maalesef potansiyelini alamadığım bir kitap oldu.

    günlerin köpüğü, boris vian'ın bilinen kitaplarından. ithaki'nin resimli edisyonunu amazondan uygun fiyata aldım. görsellerle kafası kıyak bir kara masal gibi okudum. normal kitap versiyonu sıkar mıydı bilmiyorum ama bu versiyonu arşivlik.

    cesur yeni dünya, çok bilinen "bilimkurgu klasikleri" nden. ama içerik beklentimin çok uzağında kaldı. beğenmedim.

    kızıl nehirler, grange klasiği. cinayet, gizem, sert bir komiser. okutuyor grange her şekilde.

    yitik dünya, bir an önce film olmasını beklediğim kitaplardan. şöyle diyeyim; true detective tarzı southern polisiye ile zamanda, uzayda, evrenlerde yolculuğun bir arada olan hali gibi. öneririm.

    çocukluğun sonu, arthur.c.clarke klasiği. bir çok yapıma ilham olan bilimkurgu eseri. arşivlik bir kitaptır.

    en yakın arkadaşımın şeytan çıkarma ayini, amazonda filmi de çıktı bu aralar. kitap olarak aman aman olmasa da akıcı. 80'ler kültürüyle okuması sıkmıyor.

    vezir gambiti, netflix dizisiyle tanınan bir kitap. satranç ilgim olmasa da akıcı bir şekilde kendini sevdirdi bu kitap.

    bu sene tanıdığım yazar matt haig'e ayrı bir paragraf ayırayım. 3 kitabını okudum, 3'ü de birbirinden güzel. bilimkurguyu olabildiğince gündelik hayata, insani hallere yaklaştırıyor. gece yarısı kütüphanesi, zamanı durdurmanın yolları ve insanlar adlı kitaplarını öneririm.

    işte tanrılar, asimov üstadın -bence- direkten dönmüş kitabı. 5 yıldız olacakken 3/3,5 yıldızlık bir kitap olmuş ikinci kısmın fantezi tarzına kaçmasıyla. yine de arşivde olmalı.

    sonsuzluğun sonu, asimov üstadın belki de en önemli eseri denebilir bu zamanda yolculuk ve romantizm kitabı. çünkü galaktik imparatorluk ve vakıf serilerinin doğmasına yol açtı bu kitap. 5 yıldızlık.

    hobbit, filmlerinin aksine daha derli toplu, zaman zaman çocuk kitabı gibi dursa da * büyükleri bile irkitecek sahneleri ile tolkien severlerin elinde bulunan bir eser.

    ölüm makinesi, planetary gibi çizgi romanların yazarı warren ellis'in polisiye kitabı. comic yazarı olarak kalıplaşmış polisiyelere göre ilgi çekici bir anlatımı ve sert mevzular var.

    zaman yolcusunun karısı, zaman yolculuklu çoğu film gibi bunun filmini de severdim. hatta dvd'si mevcut bende. bu yıl tekrar basıldı bu kitap. bu sefer edinip okudum. okuyunca daha kafa açan ve duygusal olan bir kitap. öneririm.

    porno, trainspotting devam kitabı. 2016 da t2 filmini izlediyseniz kesinlikle bu kitabı okuyun. çünkü filmin kitapla alakası yok hemen hemen. ilk kitabı seven bu kitabı de eski junkie dostları görünce sevecek.

    ve dune serisi, ilk 3 kitabı okudum. ilk kitap muhteşem. ikinci kitap iyi. üçüncü kitap biraz okuması sabır istese de sonlarda coşuyor ve diğer kitaplara merak uyandırıyor. filmini pek sevemedim. kitap serisi iyidir.

    taylor jenkins raid yeni tanıdığım yazarlardan. ilk okuduğum "daisy jones and the six" hayali bir 70'li yıllar rock grubunun belgesel röportajı. çok sevdim. diğer kitabı "evelyn hugo'nun kocası" ise 7 kere evlenen eski bir hollywood yıldızını anlatıyor. sürükleyici.

    dokuzuncu cemiyet, netflix'de ki shadow and bone dizisinin yazarının son kitabı. biraz daha genç yaşlara hitap ediyor gibi. ilk başta sıkılıp bir kenara atmıştım. daha iyi geldi bitirdim. yine de fantezi seven 25 yaş altı gençlere öneririm sadece.

    kıyamet gösterisi, good omens dizisinin kitabı. neil gaiman ve terry pratchett ortak yazarlar.

    mevki uygarlığı, kısa ama etkili bir bilimkurgu kitabı. isminden anlaşılabilir konusu. okunur.

    kitapları kurtaran kedi, japon edebiyatına ait bir kitap. konuşan bir kedi ve açılan evrenlerde kitapları kurtarmaca. sıkmadan okutuyor.

    kurtuluş projesi, marslı'nın yazarı andy weir'in son kitabı. son yılların en sevdiğim kitabı oldu. muhteşem bir film olma kapasitesi var. herkese öneririm bilimkurgu seven sevmeyen.

    değiştirilmiş karbon, ilk kitabı muhteşemdi. ikinci kitap ise en az iki gömlek aşağıda hayal kırıklığı yaratan bir kitaptı. 3. kitap dirilen öfke ise ikinci kitaptan daha iyi bir kitap kesinlikle. ama ilk kitap gibi değil tabii ki. bu seriyi almak isteyen varsa ikinci kitabı almasa bile olur derim. filler gibi çünkü ara kitap. final kitabına etki eden bir mevzusu yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın