resim
Jürgen Norbert Klopp
Görev:Teknik Direktör
Takım:ara verdi
Yaş:57
Uyruk:Almanya
  • 556
    https://twitter.com/...Eh6V4b5DKg
    soyledikleri biraz yanlis yorumlanmis. bahsettigi kulupler finansal fairplay'in de icinden gecebilen, para aklamaya bile ihtiyac duymayan, ve en onemlisi futbolcu ve menejer paralarini arsa cikartabilen kulupler. haaland 60, nunez 75 olabilri ancak haaland'i alabilecek para yok liverpool'da. aldigi maas disinda endorsement'lari, menejer vs paralari, hepsinin bir karsiligi var. liverpool bonservise daha fazla para vererek bir oyuncu almis olabilir ama toplam maliyeti cikartamazdi.

    man city, psg gibi takimlar futbolun dusmani haline geldi aslinda. bu bakimdan dusunmek lazim. sebebi de acik, arap sermayesi. formula'nin da irzina gectiler. para yatirdiklari dogru ancak ellerini nereye atsalar yapiyi bir sekilde bozuyorlar. yaris takvimini erkenden aciklayip formula haklarina sahip amerikanlari koseye sikistirmak, kurallari esnetmek gibi sacmaliklari var bu aralar. sebebi de basit, fistik benim olacak, vuracam kirbaci mantigi. fia'nin haddina degilken formula'nin onune geçmeye calisip rol caliyorlar.

    futbolda da bu gecerli. harcanan paraya bakmadan rol calmaya, kendilerini ozel hissetmeye calisiyorlar.

    bu nedenle klopp hakli. liverpool onlarla basedemez. yarisamaz anlamina gelmiyor bu. onlarin imtiyazlari paranin biraz otesine geciyor demek. newcastle para harcamamis olabilir henuz ancak gorunenin arkasinda neler yapiliyor bilmiyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın