resim
Jürgen Norbert Klopp
Görev:Teknik Direktör
Takım:ara verdi
Yaş:57
Uyruk:Almanya
  • 554
    makasla ilgili de konuşmaya başladığına göre liverpool günleri sona yaklaşıyor demektir.

    bakın psikolojide external locus of control diye bir şey var. eğer olayları ve özellikle de başarıszlıklarınızı dışsal faktörlerle açıklamaya başlarsanız odak noktanız, kaba tabirle şirazeniz, kaymış demektir. hatayı hep dışarıda aramaya başlarsınız çünkü kendinizde bulmak bilişsel uyumsuzluk yaratır, size yetersiz hissettirir. "ben başarılı ve zeki bir adamım. şu an başarısız oluyorsam bu benimle ilgili olamaz, demek ki dünya adil bir yer değil." diye düşündürtür.

    tanıdık geliyor mu? evet, fatih hoca da bu hataya sık sık düşüyor. açılan makas, yetersiz yönetim, kötü niyetli hakemler, organize federasyon, gol kaçıran mostafa mohammad, pas hatası yapan luyindama, sabırsız taraftar... herkes suçlu ama kendisinde ve oyun anlayışında hiç hata yok. bir sonraki ocak ayına kadar sabredilse her şey çok güzel olacak halbuki... o yönde hiçbir sinyal veya plan olmasa da.

    okan buruk'ta şu an sevdiğim özellikle mütevazı ve eleştiriye açık olması, hep kendi oyunundaki eksiklere odaklanması. başarının anahtarı budur.

    klopp hocam dünyada en sevdiğim teknik direktör olmakla ve haklı bir noktaya parmak basmakla birlikte bu işleri bırakıp saha içine odaklanmalı veya şapkayı önüne açıp mevcut dünyada kendine yeni ve gerçekçi hedefler koymalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın