• 554
    türkiye olarak doğal sıramızın altıncılık ile dokuzunculuk arasında bir yer olması gereken sıralama. bunun için öyle sürekli avrupa kupası kazanmak ya da yarı final falan oynamak gerekmiyor. avrupa kupalarına katılan takımlarımızın bir şekilde kendilerini gruplara atmaları ve en az 2-3 galibiyet alarak gruptan çıkmaları yeterli. çünkü gruplara katılırken alınan bonus puanlar dışında, 3 kupada da galibiyete ve beraberliğe verilen puanlar aynı. yani şampiyonlar liginde manchester city'yi yenmekle, konferans liginde malta temsilcisini yenmek aynı puanı kazandırıyor.

    türk takımlarının başarılı olmasını isteyenlerin, "basit milliyetçilik yapmayın" denilerek eleştirilmesini anlayamıyorum ya da bunu eleştiren arkadaşlar bunun önemini anlayamıyorlar.

    üst sıralarda olmanın kazandırdığı avantaj, sadece lig şampiyonunun direkt şampiyonlar ligi gruplarına katılması değil emin olun. yaz transfer döneminde, genç yıldız adaylarının tercih ettiği bir lig olmak da bu sıralamada üstlerde olmaktan geçiyor.

    bu sıralamanın, lig kalitelerinin değerlendirilmesinde 1 numaralı kriter olduğunu düşünüyorum. yoksa ben de hiç zevk almıyorum başakşehir'in ya da fenerbahçe'nin kazanmasını istemekten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın