resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 964
    lig ve kupadaki uzun maraton içerisinde kendisinden ciddi bir katkı alacağımıza inanıyorum. velev ki alamadık: pozisyonunda türkiye ligi için yeterli olacak seferoviç, gomiş ve mertens var. hatta barış için de genel kanaat forvet oynayabileceği yönünde. peki bu alternatifler oynar ve icardi gol yollarında bekleneni veremezse, boşa gitti 750 bin euro mu demek lazım? 2021-2022 yılında yapılan transferler de çöpe gitti ve hiçbir katkı alamadık ama icardi bekleneni veremese bile artısı var.

    uzun vadede anlam ve önemi anlaşılacak bir artı bu. bir futbolcuya talip olduğumuzda, uefa nezdinde yürütülen bir görüşmede, sponsorluk anlaşması yaparken, türkiye ve dünyada en çok taraftarı olan kulüpler listelenirken, yani uluslararası arenada bilinirliğimizin önemli olduğu zamanlarda anlaşılacak bir artı.

    işte icardi bu bilinirliğe önemli bir katkı veriyor ve verecek. haberlere konu olması, galatasaray’ın futbolcusu olarak bahsi geçmesi bir yana, sadece instagram hesabındaki takipçi sayısını ele aldığımızda bile bu pr katkısını görmek mümkün. yaklaşık 8,5 milyon takipçisi var icardi’nin. önemini ise şöyle gösterebiliriz. bu sene yaptığımız diğer flaş transfer, napoli efsanesi, milli takımının gözbebeği mertens’in takipçisi 2,2 milyon. seferoviç 473 bin, dubois 315 bin, sergio 691 bin.

    elbette kendisini galatasaray pr’ı yapsın diye getirmedik. beklentimiz bolca gol atması. atacağını da umuyor ve bekliyoruz. fakat bu profesyonel dünyadaki ekstra katkısını da unutmamak gerekir düşüncesiyle, bu rakama doğru bir transfer olduğu yönündeki kanaatimi belirtmek istedim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın