• 2389
    amerikanın virginia eyaletinde yaşıyorum, burada oynadığım 2 lig var. birisi 7-7 oynanıyor birisi 11-11, bildiğimiz futbol sahası.

    geçtiğimiz aylarda bir takımla karşılaştık, birisi türk milli takımı formalı. heyecanlandım, dedim "aa türk". gittim konuştum, çocuk lübnanlı çıktı. dedim forma ne alaka? türkiyeyi çok seviyorum ben diyor, euro 2008 zamanında baya tribe girmiş maçlarımızı izlerken anlattığından anladığım bu. adı da youssuf. buraya kadar hikaye sevimli ve normal.

    daha sonra 11-11 oynadığımız sahada çocukla yine rakip oldum, başka lig/başka takım. maç başlamadan önce bakıyorum rakipte yedeklerin arasında 3 türkiye milli takım kapşonlu giyen insan var, youssuf dahil. şaşkın şaşkın bakınırken tanıştım çocuklarla, onlar da lübnanlı. baya hakimler türk futboluna. ufak bi sohbet ettik onlarla da, aynı mevzu. 2008 euro mücadelesinden kalan bir heves. biz kazanmış gibi hissediyorduk dedi birisi, isimleri unuttum.

    türk futbolunun iyi olması, başarılı olması aslında ne kadar fark yaratıyor dünyanın bilmediğimiz/duymadığımız yerlerinde farkında değiliz imajımız açısından.

    yeni sezonda youssuf da bizim takımda olacak, tam bir bülent korkmaz çocuk. insanı mutlu ediyor bu tarz etkileşimler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın