resim
Ignacio Peña Sotorres
Takım:Barcelona
Mevki:Kaleci
Yaş:25
Boy:1.84
Uyruk:İspanya
  • 524
    5 senedir fernando muslera eleştiren birisiyim. yani bir düşmanlığım yok ama performansının hep çok abartıldığını ve aldığı maaşa yakışmayacak goller yediğini savundum. bazı arkadaşlar bana ya tamam hatalı goller yiyor ama kurtarma noktasında sandığından çok daha iyi. muslera hep doğru yer tutuyor ve en zor kurtarışları bile basit bir kurtarışmış gibi gösteriyor derlerdi. ben ınaki pena'yı izleyince gerçekten muslera'ya kurtarış noktasında haksızlık yaptığımı fark ettim.

    bu arkadaşın boyunun kısa olması kadar önemli bir sorunu var; güçsüz. güçsüz olduğu için gelen her türlü şutu sektiriyor. muslera 110 m/s ile kucağına gelen bir şutu bile tek hamlede kontrol edebilir. bu arkadaş kucağına 60 m/s hızla gelen topu bile sektiriyor. hem de kornere çizgiye mizgiye değil direkt önüne, karambolün içine sektiriyor. çünkü gelen şuta hükmedecek gücü yok. boyunun kısalığı zaten herkesin malumu. en sıradan kurtarışları bile çok zor bir kurtarışmış gibi gösteriyor. mesela barcelona eşleşmesinde memphis depay'ın biri frikik olmak üzere 2 şutunu çıkardı. ikisi de son derece sıradan kurtarışlardı. ancak boyu kısa olunca zar zor çıkarttı ve herkes of ne kurtardı be falan oldu. yediği golde zaten yatarak rahatlıkla eline alabileceği topu ayağıyla çelip barcelona'lı oyuncunun önüne düşürdü ve ona rağmen o ne yapsın falan denildi. 8 maç oynadı bizde, 3 tane fail gol yedi. hatta şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim; hatayspor maçında kalede olsaydı çipe'den de fazla gol yerdi. o maç biz rakibe 4 xg verip 4 gol yedik. 4 xg verdiğin bir maçı sadece 4 gol yiyerek atlatabilmek büyük şanstır.

    bu arkadaşın normal kalecilik meziyetlerinin hiç biri iyi değil, ayakları ise çok çok iyi. barcelona mesela elche ile cadiz ile oynarken koyar kaleye, verim de alır. ama bir el clasico'ya ya da bir atletico, sevilla falan maçına bu arkadaşla çıkarsa kazanma şansı yok. bizim için ise kesinlikle yabancı kontejanı harcamaya değmez.

    bu adama dair en anlamadığım olay da 7/24 possession ball linçleyen, sağ stoper sol stopere pas verse kahretsin direkt vurmadan, oyun kurarak çıkıyoruz diye isyan edenlerin genel olarak pena'yı beğenmesi ve ayakları iyi diye övmesi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın