• 2389
    4 büyükler ve 5 büyük lig dışındaki türk oyuncuların performansının ödüllendirilmesinin, düzenli seçilen oyuncuların rekabeti hissetmesinin, ve çiftlik gibi görülmesinin önüne geçilmesinin gerektiği milli futbol takımımız.

    eğer geniş kadromuz faroe adaları ve lüksemburg karşısında 1 puan çıkarıp üst lige çıkamıyorsa ülke futbolu olarak zaten büyük bir sorun var demektir.

    bütüncül düşünmeyen teknik ve idari kadromuzun asla aklına gelmeyecek bir 23 kişilik kadro şöyle kuralabilirdi (isimlere değil seçilme mantığına bakalım, değişiklik olabilir).

    kale (3): ertaç özbir, günay güvenç, volkan babacan (ligin gol yemeyen tek takımının kalecisi)
    bekler(4): onur bulut, bünyamin balcı, uğur çiftçi, eren (kasımpaşa performansı)
    stoper(4): tayyip talha (ads performansı), samet, abdülkerim (konya performansından ötürü), ravil
    orta saha(5): berkay özcan, hakan arslan, mahmut tekdemir/doğucan (kasımpaşa performansı)/efkan bekiroğlu/soner dikmen/umut güneş (bu beşliden üçü)
    kanatlar(4): gökdeniz bayraktar, efecan karaca, serdar gürler, cengizhan akgün(mevcut 1.lig gol kralı)
    forvet(3): umut bozok (kasımpaşa performansı), muhammet demir, deniz undav(union performansı - eğer milli takım seçmediyse)

    yukardaki tercihlerden sakat/haketmeyen düşünülürse yerlerine yedek olarak belki eklenebilcek olanlar doğukan sinik (5 büyük lig değil), ayrıca ridvan, emirhan ilkhan ve ahmetcan istisna olabilir transfer başarısını ödüllendirmek için.

    bu çeşitlilik futbolumuzun gelişmesinde hayatı bir rol alacaktır diye düşünüyorum. ayrıca bu seçilen oyuncular milli formayı haketmek için formanın hakkını verirlerdi ve mevcut seçilen kadro gibi laubali olmazlardı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın