• 18
    az önce bitirdigim belgesel. yasandigi tarihte bizim basina yansıyanlarla özel takip ettigim belgesel sonrası aslında bu işin sadece %20 30una hakimmisim dediğim eksikleri kapattığım nefis içerik.

    la liga cocukken takip ettiğim ilk lig olmuştu. hbb tv falan gösteriyordu sanırım sonra trt göstermeye başladı maçları. figo haliyle ilk yabancı starlarımdan ve küçükken beni şoka uğratan transferdi.

    dusunsenize fener ağlama diyen wesley sneijder fenere gidiyor. hatta onu ×2 3 falan yapıp düşünün.

    --- spoiler ---

    jose veiga: bu kadar kötü menejer olup bu kadar büyük paralar kazanmasi ınanilmaz. figo gitmiyorum ulan real madrid'e dese perez bu abimizi santiyelerinden birine gömerdi. ki figo'yu ikna eden de kendisi olmadi zaten perez oldu. ancak olayda figo'nun perez'le buluşmasını rolu geregi sağlayan da bu oldu. dua etsin figo g.tunu kurtardı.

    joan gaspart: kötü başkandı zaten. süreci kotu yönetti bile demiyorum. direkt yönetmedi. barcelona tutan biri olarak o zaman da en cok buna kızmıştım hala buna kızıyorum. biraz figo'nun ne anlam ifade ettiğini eger reale giderse neler olacağını ongörse, bir caba icine girse figo kalırdi. zamsiz da kalirdi bence. figo'nun istediği para değildi. belki de gelecek 57 m dolar* düşündü işine geldi. ama net hata etti. 20 yil gecmis hala figo santaj yaptı diyor.

    paulo futre: her sey bunun yalaniyla başlamadı bence. perez kafayı çizmiş bunla olmasa başkasıyla zaten denerdi tekrar. bu abimiz kopartmayı düşünmüş sadece real madrid barcelona figo umrunda değil ki. joseyi de fisekliyor. sonra figo'ya git baskısı yapıyorlar. stresi en düşük eleman aslında. bu transfer olsa da olmasa da ona giren çıkan olmayacaktı. transfer olunca 1.5'u cukkaladı.

    florentino perez: 2 ucl kazanmis başkanı nasil devirecegini bilen bunu full siyasetle yapmış efsanevi başkan. bir kere o söylediği real madrid 2 ucl aldi ama imajini kaybetti olayı tamamen tersine algi. o yaşlarda yurtdisindan bir çocuk olarak net real madrid en büyüktür algısını yaşadığıma göre* demek ki yabancı basınlar bile bunu böyle yansıtıyorlar. hani bi fikra var ya onun gibi yapmış resmen** 2 ucl almış başkanı indirmek kolay mı? sıkıyor figo'yu alicam diye daha ortada bisey yok. sonra menejere komisyon sözü veriyor. daha baskan bile değil.
    sonra figo'yu sıkıştırmasini istiyor. menejer barcelona'ya baski yapiyor. barcelona da yeni zam almis birine zam vermem diyor. zaten serbest kalma ücreti yüksek 4 sene barcelona mukavelesi var. juventus/parma mevzusundan fişlenmis menejer perez babanın da oltasina geliyor.. hazirlanmis sözleşmeyi* imzalattiriyor.
    ıs ciddiye binince figo yan cizse bile bu durum ortadayken o durumu kullanmayıp ben parayi değil seni istiyorum diyerek ona verilmeyen değerin verileceği sözünü veriyor. e para da verecek. yıldızlar karması da kuracak. figo gelirse her sey tik tik oturucak. adam hepsini yapıyor. gerçek hayatta herkese hayal satarak başkanlığa başlayan ama hepsini bir bir yapan ve belgeselde tek yalanı olmayan kişi.

    luis figo: barcelona taraftarı tarafından yere göğe sığmayan bir aşkla sevdikleri dünyanın en iyi bir kac topcusundan biriydi. bence gaspart'in "figo bana 2 biletim var dedi" olayında figo haklı. bu şantaji yapacak adam sport'a o röportaji vermez elinde koz olmaz bi kere. neyse figo ikna olmuyor zaten burda herkes ayni seyi söylüyor. bence biraz da menejerinin g.tu kurtarmaya gitti olay. figo barcelona'da kalmak istiyordu her sey yolundaydı zaten. taraftarla bütünlesmesi** muazzamdı. taraftarı asla bırakmak istemedi başlardaki tüm kafa karışıklığı da bundandi ama ilk nou camp maçı sonrası o sevgiyi artik nefretin bile üst boyutunda bir yerde görünce tamamen rahatlamış oldu. bence figo icin sürec nou campta tamamlandi. kafası rahatlayinca daha bir profesyonelleserek yardırmaya devam etti. su anda bile itiraf etmese bile duygularının hala o barcelona günlerinde olduğunu düşünüyorum. kendini profesyonellige vurarak o duyguları kapattı ama derinlerde bir yerlerde barcelonali figo'yu öylesine özlüyor ki.

    --- spoiler ---

    bence figo kalsaydı daha mutlu olacaktı. barcelona'ya daha çok yakışıyordu zaten öz kulübü oydu. ama su an la rambla caddesinde bile gezemez durumda 22 yıl geçmiş olmasına rağmen.

    --- fıkra ---

    baba: benim seçtiğim bir kızla evlenmeni istiyorum.
    oğul: hayır!
    baba: kız bill gates’in kızı.
    oğul: o zaman tamam.

    - baba bill gates’e gider:

    baba: kızını oğlumla evlendirmek istiyorum.
    bill gates: hayır.
    baba: ama oğlum dünya bankası’nın ceo’su
    bill gates: o zaman tamam.

    - baba dünya bankası’nın başkanına gider:

    baba: oğlumu ceo yap!
    başkan: hayır.
    baba: ama oğlum bill gates’in damadı.
    başkan: o zaman tamam.

    --- fıkra ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın