• 170
    yaşı itibariyle fatih hocanın futbolculuk dönemini ve anadolu takımlarını çalıştırdığı dönemi hatırlaması mümkün olmayan bir taraftarım. sadece benim şahit olduğum dönem dahilinde bile hocayla ilgili merak ettiğim onlarca soru var ve bunların hiçbirinin cevabı bu belgeselde yok. eğer bir belgesel yaptığınız iddiasındaysanız "fatih terim şu maçı kazandı, şu kupayı kaldırdı, iki kız evladı bilmemkaç tane torunu oldu" nevinden google bilgilerinden ötesini vermeniz, insanların merak ettiği ve bugüne kadar açıklanmayan konulara ışık tutmanız beklenir. bir cevap alamasanız bile bu konularda soru sormanız gerekir, belgesel denen şey böyle yapılır çünkü.

    1) fatih hoca galatasaray'daki ilk döneminde emre belözoğlu'na "fethullahçılarla görüşme" şeklinde bir uyarıda bulundu mu? bu konudaki endişesi neydi?
    2) o dönemde ve ilerleyen yıllarda hakan şükür ve arif erdem'i de fetö konusunda uyardı mı? bu oyuncuların iddia edildiği gibi genç oyuncuları cemaate üye yapma çabasına şahit oldu mu?
    3) 2000 yazında uefa kupasını kaldırdıktan 10 gün sonra galatasaray'dan koparıldı mı? yoksa kendisi mi ayrılmak istedi?
    4) 2002 yazında galatasaray'a dönmek isteyen hakan şükür'ün transferine iki yıl önceki jip krizinden dolayı engel oldu mu? bunun üzerine bjk hakan şükür'e teklif yaptı mı?
    5) 20 mart 2004'te "bir daha türkiye'de takım çalıştırmayacağım" dedikten bir yıl sonra sözünü çiğneyip neden milli takımın başına geçti?
    6) 16 kasım 2005'teki isviçre maçı sonunda çıkan olaylardan dolayı ne düşünüyor? kendisini suçladığı bir unsur var mı?
    7) 2010'da adnan polat'ın galatasaray'ın başına geçmesi teklifini neden reddetti? o gün polat'ın sunamayıp 2011'de aysal'ın sunduğu şey neydi?
    8) 2013'te yıldırım demirören'le yaptığı sözleşmenin detaylarını neden kamuoyuyla paylaşmadı? bu kıvılcımla başlayan olaylar neticesinde kovulacağını bilse aynı şekilde davranır mıydı?
    9) 2016 yazında galatasaray'a dönmek istediği halde siyasi erk tarafından önüne engel kondu mu? "serdar aziz'i alın" talimatını kendisi mi verdi?
    10) 2016'da arda'yı ve çetesini milli takımdan niçin kesti? sonra onları neden geri çağırdı? "kadroya almak gönlüme almak demek değil" cümlesi ne anlama geliyordu?
    11) 2018-19 sezonunun ilk yarısında peşpeşe yaşanan sakatlıkların ardından yasin küçük'ü görevden alıp yerine alberto bartali'yi getirmesi bir tesadüf müydü? yoksa gerçekten yanlış bir tercih yaptığını mı fark etti?
    12) 2019'da serdar aziz ve eren derdiyok'u neden kadrodışı bıraktı? hocayı bu oyunculara karşı bu kadar öfkelendiren şey neydi?
    13) iki oyuncuyu bir çırpıda silen bir teknik direktör olarak 23 ocak 2020'de maç sonunda çıktığı basın toplantısında "ben arda alınsın istiyorum ama yönetimimiz reddediyor" restini niçin çekti? yedi ay sonra başkan cengiz'i bu transfere nasıl ikna etti?
    14) 2020-2021 sezonundaki bjk şampiyonluğunun hak edilerek kazanıldığını düşünüyor mu? düşünmüyorsa şampiyonluğu onun elinden çalanların dönemin galatasaray yönetimi içinde uzantıları olduğundan şüphelendi mi? (sayın sherlock hocanın bu soruya dair şöyle bir cevap verdiğini söyledi https://www.youtube.com/watch?v=ks0H5QUC-BU )
    15) yardımcılarının yetersiz olduğu konusundaki eleştiriler hakkında ne düşünüyor? galatasaray'daki üçüncü döneminden beri ekibinde görev verdiği vedat inceefe, ümit davala, hasan şaş, necati ateş, selçuk inan gibi isimlerin gelecekte iyi birer teknik direktör olacağına inanıyor mu?
    16) mehmet ağar'la olan dostluğunun arda'yı affetmesinde bir rolü oldu mu? ağar gibi ismi çetelerle anılan biriyle dost olmasının fatih hocaya yakışmadığını düşünen galatasaray taraftarlarına cevabı ne olur?

    biliyorum, bu sorular zaten mevcut iktidar döneminde sorulamazdı, hatta bazı sorular iktidar değiştikten 10-15 yıl sonra ancak cevap verilebilir olacak. ama yine de kırılma anlarında hocanın düşmanı olarak mimlenen ünal aysal, burak elmas gibi yöneticilere ve hocanın çalıştığı dönemde sorun yaşadığı diğer isimlere söz hakkı tanımak bu kadar zor değildi diye düşünüyorum.

    netflix'e girip fatih terim belgeseli izlemek isteyen bir yabancı futbolsever bu belgesele 10 üzerinden 4 verir. vitrine hocanın adını koyarak böyle bir işe imza atmak, en başta fatih terim gibi uluslararası saygınlığı olan bir adama ayıp olmuş bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın