• 145
    ismi ''terim'' olan bir belgesele fazla yuklenmek icimden gelmiyor, fakat cok begendigimi de soyleyemeyecegim.

    hakan sukur kismina girmeyecegim cunku koskoca galatasaray camiasinin bile bu konuda elinden pek bir sey gelmezken, netflix'ten veya fatih hoca'dan aksi yonde bir sey beklemek haksizlik. ulkenin mevcut durumu bu, ve zamaninda hakan sukur'u cezalandiracagiz diye uygulanmaya baslayan sansur yuzunden galatasaray'in gollerini veremiyoruz/izleyemiyoruz. keske bu oyuna dusmeyip zamaninda bu sansur isine girismeseydik. olan oldu, hakan sukur bile tweetlerinde artik durumu kabullenmis, olgunlukla karsilamis gorunuyor zaten bizlik bir durum yok. bu arada 4-1 kazandigimiz 16 mart 2000 real mallorca galatasaray maçından da bir tek hakan sukur'un golu var belgeselde onu da belirteyim.

    su belgeselde hoca ile neredeyse 5 sene gorev yapan abdurrahim albayrak, bir futbol ikonu olan didier drogba, doneminin milan baskani, hakkinda bazi iddialar olan filippo inzaghi, kitabiyla turkiye'de gundeme gelen andrea pirlo, suat kaya, ergun penbe, mondragon, capone, fiorentina ile hocanin istifasi sonrasi final macina cikip kazanan roberto mancini, arsene wenger, jose mourinho hatta sir alex ferguson, alex de souza, bulent korkmaz ve daha unuttugum bircok ismin yorumlarina yer verilmeliydi. bu isimler ulasilmasi o kadar zor olan isimler degil. mesela sarri'ye gidip ali sami yen'de hocaya yaptigi o saygi duyma hareketinin sebebi sorulabilirdi. bircok onemli olay ve detay atlanmis gozukuyor.

    mesela hocanin annesi ile ilgili yapilan kisim cok guzeldi, keske daha fazla boyle bilmedigimiz seyleri gorebilseydik.

    hocanin ayriliklariyla ilgili yine detay vermemesine sasirmadim, gunumuzde cok fazla azalan galatasaraylilik terbiyesi olan kisilerden biri olmasi geregi bu toplara neredeyse hic girmiyor hoca. mesela unal aysal doneminde hoca gorevdeyken slaven bilic ile gorusuldugunu direkt slaven bilic'ten duymasi gibi bilgileri vermez hoca hicbir zaman. bunlari beklemiyordum zaten.

    icinde fatih terim'in hayat hikayesini anlatan bir belgeselin galatasaraylilari duygulandirmama ihtimali yok fakat keske duygulandirdigi kadar bilgilendirici de bir belgesel olsaydi.

    ozetle yorumum belgesel biraz aceleye gelmis, unutulmaz maclar belgeselimiz tadinda bir sey olmus...

    edit: 4-1 kazandigimiz mac bologna degil mallorca maciymis.
App Store'dan indirin Google Play'den alın