• 134
    belgeseli izledim notlarım şu şekilde:
    1. emeği geçen herkesi tebrik ederim özellikle gençlere ve gelecek nesillere harika bir arşiv bırakıldı.
    2. ikinci bölüm 21.54 de hagi'nin ben mi çıkacağım şeklinde bakışını tekrar hatırladım. (bkz: #2988492) taraflar aheste aheste çıkan hagi'ye oldukça söylenip hocanın yanında durmuştu ki o dakikadan sonra yaşananlar anlatılamaz.
    3. belgesel projelerin temelindeki en önemli sorun, süre ve bütçeniz ne kadar ile ilgilidir. örneğin fatih hocanın 50 yıl, 10 küsur ülke (maçlardan ve oyuncularından dolayı) den binlerce ses, görüntü. vs içeriklerin ücretleri ile alınması ve toparlanması bakımından terim belgeseli ilk uluslararası türk belgesel projesidir. eleştirilecek tek konu her sezonu olay olan terim için 4 bölümün az olmasıdır. 4 değil 14 bölüm olsa eleştirilerin çoğu olmayacaktı. örneğin ahımız var dönemi yaşadığımız üzüntüler, futbolcu döneminde karıştığı kavgalar, çalıştığı dönemde yıldızlaşan oyunculardan 30 saniye bile olsa açıklamalar, kaptan bülent ile olan fiilen var olan yakında geçmesini beklediğimiz dargınlığın sebepleri, rahmetli mustafa cengiz'in kendisi hakkında açıklamaları, hakemler tarafından sahadan atılmaları, rakip taraftarların kendisi hakkında görüşleri !, vs vs yüzlerce konu tabi ki işlenebilirdi. netflix belki bir sezonu daha yapabilir o halde eksikler biraz daha azalacaktır.
    4. hakan ve arifin belgeselde yer almamasının sebebi ise oldukça açık. halen aranan ve kaçak konumunda olan kişilerin belgeselde yer alması durumunda binlerce kişi şikayet edecek netflix çok zor durumda kalacaktı.
    benim ımdb puanım 10 üzerinden 10.
App Store'dan indirin Google Play'den alın