• 100
    öncelikle uyarı; aşağıdaki yazı belgeselin gidişatına değinmekte ve içeriğinde yer alan bazı nüanslardan bahsetmekte, spoilerlar içermektedir. izlemediyseniz okuyup okumama kararı size bağlıdır. fatih hoca'nın belgeselinde hangi kısım spoiler olabilir orası da ayrı tabii. :))

    ---------
    --- spoiler ---

    fatih terim'in futbolculuk ve teknik direktörlük kariyerinin işlendiği, zaten bilenler için yeni bir şeyler sunmayan ama tekrar izlemenin keyif verdiği belgesel serisidir. emeği geçenleri kutlarım. arşiv olarak belli ki sıkıntılar yaşanmış ama ellerinden geldiğince bunu yansıtmamaya çalışmışlar. yalnız hocanın kariyeri o kadar büyük ki, 4 saat içerisinde anlatabilmek pek mümkün değil. bu yüzden yetersizlik hissi de veriyor belgesel. bu yüzden ben bunun gibi belgesel yapımlarının yerine gerçek hayatın uyarlanmış hali olan yapımları daha başarılı buluyorum. örneğin "the rush, titanic, the pianist" filmleri gibi onlarca örnek sayılabilir. keşke fatih terim'in kariyeri de gerçek hayatının uyarlanmış hali ile film olarak yapılsa. eminim daha etkileyici ve daha dramatik, harika bir film olurdu. yine de hocamızı mutlu ve enerjik bir şekilde ekran karşısında görmek, ufak iğnelemeler yaptığı yerlerde onunla beraber gülümsemek güzeldi. henüz izlemediyseniz ve buna rağmen bu kısmı okuyorsanız izlemenizi tavsiye ederim. her ne kadar çoğu sahneyi biliyor olsam da fatih hocamın gençliğini, eski enerjik halini görmek beni çok mutlu etti. ömrü uzun olsun.

    bilmediğim sahnelerden birisi fatih hoca'nın leeds deplasmanına maçtan önce kendi başına, sırf futbolcuları rahatlatmak için gitmesiydi. bunu yapmak yürek isterdi ve hocada o yürekten fazlasıyla mevcut. milan'da uğradığı mobbing, inzaghi'nin bilerek penaltı kaçırdığı iddiası da yine bilmediğim noktalardı. belgeselin sonunda ise fatih terim hikayenin henüz bitmediğini söyleyerek başkan olacağının sinyallerini vermiş olabilir. belki de başka planları vardır tabii, söz konusu fatih terim olunca tahmin yapmak zor oluyor.

    --- spoiler ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın