• 94
    derbi günü boyu nevizade'de oturduğu masadan kalkmak bilmeyen, 28 tane story sonrası sarhoş şekilde stada gidip içerde de 12 story çekip paylaştıktan sonra yarı baygın oturan elit taraftar görgüsüzlüğüyle; üstelik iş yerinde olmama rağmen yayına verilmesinden sonraki 7 saat içerisinde izleyip bitirdiğim belgesel.

    pek çok galatasaraylı bugün benzer şartlarda bu belgeseli bir hevesle açıp bitirmiştir ancak pek çoğu da muhtemelen önümüzdeki birkaç gün içinde bir solukta izleyecektir. o sebepten detay detay yazıp kritik yapmak için çok erken olduğunu söylemek lazım.

    ancak türkiye gibi arşivciliğin, belgeselciliğin, belgeciliğin yerlerde süründüğü bir ülke standartlarında değerli bir iş olarak tanımlamak haksızlık olmayacaktır. spor özelinde ele alırsak, türk sporunun tarihini yazmış figürler hakkında ya gerçeklikten kopmuş fanatiklerin zırvaları ya da propaganda yayınları haricinde en ufak bir "geleceğe not" bırakılmamış bir ülkede fatih terim hakkında birinci ağızdan anlatım yapılan 4 saatlik bir belgeselin ortaya çıkabilmiş olması gerçekten çok değerli.

    gerisini bir süre sonra konuşmak sanırım daha doğru olacak...
App Store'dan indirin Google Play'den alın