• 2986
    2,3,5 demeden önce bi amaç nedir ona bakalım.

    amaç milli takıma kaliteli oyuncu yetiştirmek mi?

    o halde sen sahada 3 türk olacak dediğinde, kulüpler oyuncu yetiştirmek için genç futbolcuları kullanmıyor. aksine gidip avrupa’daki türklerden, ya da artık en kaliteli türklerden seçim yapıp, normalde kazanacağının çok üstünde paralarla kulübe bağlamaya çalışıyor. üstelik bizdeki eğitim işi de fecaat olduğu için, aslında milli takım havuzuna seçeceğin futbolcuyu türkiye’den değil yurtdışından seçmek her zaman daha mantıklı. türkiye’de oynayan yerli futbolcular da nasılsa yerim garanti diye çalışmayı bırakıyor, amacına ulaşamamış oluyorsun.

    çözüm ne? amacın buysa 22 yaş altı kendi alt yapısından çıkardığı bir genç türk futbolcuyu ilk 11 de oynatma zorunluluğu koy mesela.

    amaç futbol ekonomisine katkı mı? yabancılara yaş sınırı koy. de ki 28 yaş üstü en fazla 1-2 yabancı bulundurabilirsin kadronda. böylece takımların son sözleşmesini alacak adamlara milyonlarca euro dökmesini engellemiş olursun.

    ama biliyoruz ki senin amacın bunlar değil. senin amacın boş hamaset. senin amacın sevmediğin takım için “sahada istiklal marşı söyleyebilen adam yok” demek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın