• 20
    biz erden timur'u hukuk mezunu bir müteahhit sanıyorduk. inşaatta mühendislik çok önemlidir.
    ancak kendisi kadro mühendisi çıktı. öyle ki kurduğu kadro nef 22'den daha görkemli.
    bu adam orta çağ'da yaşasa, mimar sinan diye biri olmazdı. en iyi eserleri yine mimar timur ortaya koyardı. timur paşa olarak viyanayı kuşatsa, yapacağı planlamayla ne habsburg hanedanlığı kalırdı ortada, ne de şarlken.
    yeni dünya düzeninin planını bu adama yaptırsalar ne savaş olurdu, ne açlık, ne sefillik.
    kendisi hakkında 1000 sayfa yazı yazılır, son satıra da "müteahhitti" diye eklenir. o nasıl bir planlamadır yiğidim...

    kadro planlamasını doğru yapan bir takım, kupanın bir ucundan tutmuş demektir. türk takımlarının rezil yaptığı işlerden sadece birisidir. fatih terim'in bile kariyerinde eksik yaptığı nadir şeylerdendir.

    aldığınız oyuncunun kötü çıkması, kadro planlamasını kötü yaptığınız anlamına gelmez. elbette nitelik de önemlidir. ancak stoper bölgesinde 3 oyuncunuz varken, 3 tane sağ beke sahip olmak korkunç bir planlamadır.

    tek tek, bölge bölge yazmayacağım. genel anlamda müthiş bir kadro kurduk. hem nitelik, hem de nicelik olarak... yalnız benim dikkat çekmek istediğim bir husus var.

    yerli oyuncu konusunda bir tık risk almış olabiliriz.
    çünkü her hâlükârda 3 yerli oynatmamız gerekiyor ve elimizde güvenebileceğimiz okan, abdülkerim, berkan, yunus ve kerem var. geriye kalan oyuncular; barış, kazımcan ve akademi ürünlerimiz.

    şimdi ben bu konuda çok memnunum. çünkü sezon başında kadro tam anlamıyla "çorba" gibiydi.

    sözlükte birçok yazarın da hemfikir olduğu konu "x oynayacağına altyapıdan biri oynasın." idi. taylan, ömer, oğulcan gibi ne "veremeyeceği" belli olan oyuncuları elden çıkarıp, akademi oyuncularının önünü açmak riskli ancak bir o kadar da kazançlı bir hamle olacak.

    hazırlık maçlarını izlerken "emin 3. stoper olsa ne kaybederiz ki" diye düşünmüştüm ancak bunun gerçekleşmeyeceğini de biliyordum. şu anda emin bayram 3. stoperimiz. "luyindama yerine emin oynasa ne kaybederiz ki?" hiçbir şey kaybetmeyeceğimizi gördük. üstüne çok şey kazanacağız.

    evet çok kaliteli ve hazır bir takım kuruldu. ancak genç oyuncuları ihmal etmeyen, elimizdeki "hazır" yerlileri elden çıkarıp, altyapı oyuncularının önünü açan okan hocama da çok teşekkür ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın