resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 693
    icardi enerjisini cezasahasına harcayan çok başarılı bir son vuruş ustası. bu konuda dünyada sayılı oyunculardandır; önsezileri çok kuvvetlidir, ceza alanında nereye koşu atacağını ve boşa çıkacağı yerleri çok iyi bilir. onun boş kaleye attığı gole çok denk gelebiliriz. kısa mesafelerde savunma arkasına koşuları vardır bu da seferovic ve gomis'in yapamadığı şeylerden biriydi. cezasahası dışında bağlantı oyunu, duvar olma, ön alan presi gibi işleri istikrarlı yapmaz, topsuz oyunu ve takım savunmasına katkısı sınırlıdır. topu attığınızda hiç geri alamayacağınız bir oyuncu da değildir. oyun karakteri budur. burada belirtmek istediğim şeyler yaptığı ve yapamadıkları. buna göre oyunumuzu şekillendirirsek kendisinden maksimum faydayı alırız. ilk beş haftaya bakarsak bazı şeylerin değişmesi gerekebilir.

    icardi'den verim almak için oyunu cezasahasına taşımanız, istikrarlı şekilde pozisyon üretmeniz ve hücumu onun üzerinden sonlandırmanız gerekir. kanat ve bekler ona hizmet etmelidir ve cezasahasına hem yerden hem havadan orta atmanız gerekir. kısaca kenarlardan etkinliğin çok iyi olması şart. bunları sağladığınız takdirde cezasahasında durdurulması güç bir oyuncudur fakat geçtiğimiz haftalarda oyunu öne taşıyamayan ve üretimde bence sınırlı kalan galatasaray'a ve kenarlardaki oyuncu profillerine bakarsak şüphelerim artıyor. kerem ve yunus daha çok atağı sonlandırmak isteyen oyuncular. burada çözüme gidilmesi gerekebilir. diğer bir konu da bekler, boey ve aanholt'un hücuma katkısının sınırlı olması. boey son maçlarda çok etkiliydi ama hala hücumda yapabilecekleri konusunda ikna edebilmiş değil. arkasına da mertens gibi bir oyuncuyu da düşünürsek bu iki oyuncuya gereken servisi oyun sisteminde nasıl sağlarız bilemiyorum. bu arada dilinden en çok anlayan oyuncu da mertens olur. çok üretip çok kaçırdığınız bir denklemde icardi net bir çözüm fakat şu güne kadar öyle bir görüntü göremedik takımda. mesela şu beş haftalık takıma geniş alanları oynayabilen dribblingçi bir forvet seferovic ve gomis'ten daha çok işe yarardı. şunu da belirtmek lazım süper ligde geçmiş dönemlerde fark yaratan forvetlerin bitiriciliğini fizik gücüne dayandırabilmesiydi. gomis, gomez, aboubakar ve son olarak weghorst'u ekleyebiliriz, örnekler çoğaltılabilir. bunlar iyi bitiriciliğini ve mücadele gücü ve fizik kalitesiyle perçinleyen oyunculardı. icardi narin bir oyuncu değil fakat çok güçlü, yıpratıcı bir oyuncu da diyemeyiz.

    psg'de ilk 6 ay bayağı iyi başlamıştı ve bonservisinin alınmasında çoğu kişi hemfikirdi fakat formasını kaybetmeye başladıkça ciddi bir düşüş içerisine girdi ve kafa olarak futbola odaklanmakta güçlük yaşadı. biraz da psg'nin kaotik yapısının da etkisini eklemek lazım. 29 yaşında avrupa'dan çok ciddi bir talibinin çıkmaması çok şaşırtıcı değil. futbola karşı motivasyonu da çok önemli, umuyorum ki kafa olarak bizimle olur. eşi wanda'nın mutluluğu da önemli.
    bu sezon başvurduğumuz kısa vadeli hamlelerden yenisi de icardi. 32-33'ünde gelse çok şiddetli eleştirilebilirdi ama 29'unda 750 bin euroya getirmek kağıt üzerinde başarılı ve forvet için en olgun çağlarını yaşıyor. oyunu iyi işletip icardi'ye gereken pozisyonları üretebilirsek bariz fark yaratır fakat aksi durumlarda beklentilerin altında kalabilir. takıma bağlı performansı olacaktır. burada okan hocaya çok iş düşüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın