resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:Lazio
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 6802
    divan edebiyatının ilk dönemlerinde, tüm şairler birbirilerini rakip olarak görür ve o tek, biricik sevgiliyi en fazla öven, en büyük aşık payesini alırdı. ancak bir zaman sonra öyle bir noktaya gelindi ki, daha fazla övgü yapabilmek artık olanaksızdı. söylenebilecek her övgü kelimesi sonuna kadar tüketilmişti. şairler çözümü matematiksel bir yöntemle buldu: eğer sevgili daha fazla övülemiyor, yüceltilemiyorsa; o halde şair kendini küçültmeli, yerin dibine sokmalı. o zaman sevgili ile aşık arasındaki mesafe artacağından, sevgili yine yücelmiş olacaktı.

    bağlam olarak benzer bir refleks, fatih terim'i çok seven, ona asla toz kondurmayan belli bir kesim galatasaray taraftarlarında da var. terim o kadar çok övüldü, o kadar çok yüceltildi ki, terimseverler artık kendilerini tekrar eder hale düştüler. bu tekrarlardan kurtulmanın cevabı, tipik bir ortadoğulu zihniyetiyle hallolundu: başka her şeyi kötüle ki, fatih terim daha da yücelsin! bu nedenle akla gelebilecek her şey, galatasaray başkanları, yönetimleri, taraftarları, medya, tff, hakemler vs. haklı haksız ölümüne eleştirildi. öyle ya, terim başarısız olamaz... bu olanaksız. içerdeki hainler ve dışardaki düşmanlardır sebep, her zaman.

    bu şizofrenik ve hastalıklı bakış açısından, elbette fatih terim dışındaki galatasaray teknik direktörleri de payını almalıydı. bu ''pay''ın nasıl bir şey olduğunu görmek isteyenler, galatasaray teknik direktörlerinin başlıklarına bakabilir. sadece bununla kalsa iyi. güzide medyamızın yazdıklarına da bakabilirsiniz. ya da maç sonu basın toplantılarına!!! terim'e korka korka, yalaya yalaya "güvenli" soruları ancak sorabilen en errrrrrkek, en yiğitttttttt, en merttttttt gazetecilerimiz, başka teknik direktörlerimize nasıl aslan kesilmişler, kayıtlardadır.

    evet, ben demiştim demeyi çok seven bir toplumuz. ancak igor tudor başlığının devamlı gündeme gelme sebebi sadece bu değil. sözlükte belli bir kesim, tudor ya da bir dönem galatasaray'da görev yapmış tüm teknik direktörlere karşı tükenmez, gizli bir nefret besliyor. onları devamlı gözleyip, başarılarını küçümsüyor ya da başarısızlıklarına seviniyorlar. tudor'un birkaç hafta önce marsilya'dan kovulduğuna dair çıkan yalan haberlere nasıl sarıldılar, silmedilerse, yine bakabilirsiniz. başka ne denilebilir ki?

    divan edebiyatıyla başlandığı için, "hariçten gazel okuma lavuk. tanım yap tanım" diyenler olabilir: igor tudor, eylül/2022 itibariyle galatasaray futbol takımına futbola benzer bir şeyler oynatan son teknik direktördür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın