resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 489
    orta ve yakın geçmişte icardi gibi oyuncular transfer edildi. çok iyi işler yapmış ama son 1-2 seneden beri düşüşte olan. bunlardan hep benzer umutlarla bahsedildi. ligimizin çok üzerinde bi' oynamaya karar verirse ligin içinden geçer vs. hatta şu düşünce ile de çok desteklendi. ''abi adam 2000 bilmem kaç dünya kupasında milli takımda oynamak istiyor ama kendi takımında yeteri şansı bulamıyor o bakımdan buraya oynamaya geliyor.'' ama hemen hepsinde de istediğimiz sonuçları alamadık.

    bence bu tip transferlerin çoğundan verim alınamamasının en büyük nedeni bu transfer edilen oyuncuların büyük bölümünün mental olarak tükenmiş olması. yani, düşünsenize yıllardan beri aynı yoğun antrenman, kamp ve maç temposunu aynı hırsla aynı özenle sürdürebilmek kolay şey değil hele ki en üst düzeyde rekabetçi olup oralarda tutunabilmek için mental olarak bence mutlaka destek alınması gerekir. bu transferlerin çoğu artık o seviyedeki mental devamlılığı sağlayamayan ama bi' dönemde gördüğü değeri de görmeye devam etmek isteyen oyuncular. bu oyuncuların eski takımlarında yerleri ikame edildiğinden genelde gözden düşmüş oyuncular oluyor.

    bence hep aynı şeyleri deneyip farklı sonuçlar beklemek yerine yüksek bonservis düşük maaş prensibiyle hareket edip 20-23 yaş bandında oyuncular bakmak en mantıklısı. tabii ki her bölgeye bu tip oyuncular alındığında gereken sabrı göstermek istemediğimizi biliyorum kendimi de katarak işin içine ancak 2022-2023 sezonu özelinde kadroya yeteri kadar tecrübeli oyuncu kattık bu bakımdan icardi yerine yukarıda bahsettiğim mantıkla bi' transfer kanımca çok daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın