• 1715
    dünya tarihinde kendisi kadar büyük bir kahramanın yaşadığına inanmıyorum. bunu övmek ya da yüceltmek için söylemiyorum atatürk'ü. gerçekten o kadar büyük şeyler başarmış ki. önce kaybede kaybede ''asya'ya sürülecek'' hale gelmiş ve ordusu dahi dağıtılmış bir milletle milli mücadele verip, istanbul ve izmir gibi megali idea'nın kalbi olan şehirler de dahil vatanı kurtarmış. üstelik karşısında yunan ordusu görünümlü dönemin süper gücü güneş batmayan ingiltere'yi yenerek başarmış. mağlup edilmesi düşünülemez denen ingiltere'dir bu. başarısı o kadar ince detaylara dayalı ki; örneğin 100. yılını kutladığımız büyük taarruz öncesi yunan ordusunda ciddi hastalıklar olduğu söylenir. bunun baş sebebi olarak bölgeyi tanımadan gelen yunan ordusunun sabahları kavurucu sıcak geceleri dondurucu ayaza dönen iç anadolu ikliminde çuval vb. ile yatması gösterilir. bu da elbette ki tesadüf değil, türk kurmaylarının ama özellikle gazi mustafa kemal paşa'nın planları çerçevesinde yapıldığı net. yani özellikle bu atmosferin oluşması için beklenmiştir.

    ve elbette devrimler... daha 1919'da mazhar müfit kansu'ya tek tek yazdırdığı, kansu'nun bile muhtemelen inanamayıp ''paşam yeter, cumhuriyet kurabilsek o bile kâfi'' dediği devrimler. o kadar köklü ve güçlü devrimler yaptı ki 100 yıldır tüm badirelere rağmen ayakta. ve öyle ki cumhuriyeti emanet ettiği genç kuşakların kendisine olan sevgisinin daha da kuvvetli olması çok şey anlatıyor.

    kendisini bu topraklardan silmeye hiç bir güç yetmez. türk milleti var oldukça atatürk de bu toprakların en gururlu özgürlük türküsü olarak nesilden nesile aktarılacak. bakın 100, 200 yıl değil bilgi çağında olmamızın da etkisiyle türkiye ve türk milleti durdukça bu sevgi sürecek.

    100. yılında 30 ağustos zafer bayramımız kutlu olsun. başta atatürk olmak üzere bütün kahraman gazi ve şehitlerimizin mekanı cennet olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın