• 502
    trabzon'un şampiyonlar ligi gruplarına kalmaması ülke puanı için tartışmasız net bir pozitif (4 bonus puan + 3 puan ile sonunculuk = avrupa liginde 9 puan). fakat diğer her şey sıkıntılı.

    türkiye'nin daha ciddi problemi şu an avrupa ligi gruplarında trabzonspor ve konferans ligi gruplarında sivasspor'un büyük ihtimalle bu turnuvaları tamamen umursamayacak olması. bir de başakşehir'in %65 civarı oran vereceğim direkt elenmesi, ki bu zaten facia olup bizi daha da aşağılara itecektir.

    bir süredir ülke puanı olasılıklarını hesaplamaya çalışıyorum. gruplar kesinleşince çok daha iyi bir olasılık dağılımına bakıp burada paylaşmayı planlıyorum. kısaca özetlersek takımlarımızın gruplarda toplam 15 puan alıp çok varlık gösteremediği bir sezon bizi olduğumuz yerde bırakır, toplam 25 puan artı birkaç tur atladığımız bir sezon tekrar 13-14.lük ve 2024 itibariyle 5 takım ile girme şansı verebilir. uzun vadede ise gelecek sene 4 büyüklerin 4 yeri alması ve atıyorum bir avrupa ligi, üç konferans ligi yeri alınması durumunda bir anda çok iyi bir hale gelebiliriz.

    bu akşam için ise önemli olanlar kısaca: başakşehir'in kesinlikle kazanması, ve avrupa ligi'nde önümüzdeki liglerin dandik takımlarının maçlarını kazanıp daha zor gruplarda oynaması. ülke puanı için tutulacak bazı takımlar: silkeborg (dan), dnipro (ukr), tüm kıbrıs takımları. konferans ligi elemelerinde kaybetmesi gereken bazı takımlar: viking, molde (nor), slavia prag (cze), basel (swe), tüm israil takımları.
App Store'dan indirin Google Play'den alın