• 41
    zor bir fikstür ile açtığımız 2022-23 sezonunun -kağıt üzerindeki- ikinci zor deplasmanı. önümüzdeki 6 maçlık periyotta zorlanacağımızı düşündüğüm üç karşılaşma var. ilki bu maç, diğerleri içeride oynayacağımız gaziantep karşılaşması ve deplasmandaki adana demirspor karşılaşması.

    zorlu olarak tanımlamamın sebebi kaybedeceğimizi düşünmem değil, adı geçen takımların bize ters gelebilecek yapıda olmasıdır. trabzonspor karşılaşmasında da zaman zaman yoğun baskı altında kalacağımızı düşünüyorum. fredrik midtsjö'ye ihtiyaç duyduğumuz anda sakatlanması kötü oldu. orta saha kurgusu seçiminde biraz zorluk yaşayabiliriz. özellikle ikinci yarıda sergio oliviera'nın da yorulmasıyla mecburen alexandru cicaldau, emre akbaba ve berkan kutlu üçlüsünden ikisini aynı anda sahada görme ihtimalimiz yüksek olacak. bu da orta sahadaki top tutma becerimizi ve rakip ceza sahasında baskı kurma girişimlerimizi zayıflatabilir.

    geriye düşersek karakter göstermemiz açısından bir test görevi görecektir bu karşılaşma. takım üzerinde sanki gol yiyince psikolojik olarak dağılacakmış gibi kırılgan bir hava var, bunu tersine çevirmeli ve güven kazanmalıyız. bu maç özelinde güzel futbol ve göğüs göğüse çarpıştığımız bir şampiyonluk adayı takımdan deplasmanda üç puan almak bize giresunspor karşılaşmasındaki olumsuzluğu silip rüzgarı tersine çevirme şansı verecektir.

    rakibimiz açısından bakacak olursak zorlu bir antalyaspor deplasmanında, epey sıcak ve nemli bir iklimde yorucu bir kaşılaşmadan çıktılar ve hafta içi zorlu geçmesi muhtemel bir avrupa maçı oynayacaklar. fiziksel açıdan yıpranmaları muhtemel. hatta sezon başı olması sebebiyle kopenhag karşılaşmasında veya bizim maçta adele sakatlıkları yaşamaları da beklenebilir. bakasetas'ın sakat olması kesinlikle bizim için büyük bir avantaj.

    basit hata yapmadığımız, yanlış hakem kararlarına kurban gitmediğimiz, galatasaray'ın oynaması gerektiği gibi oynayıp galip geldiğimiz bir karşılaşma olması dileğiyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın