• 7
    yanlış anlaşılan olay.

    bir futbolcunun sezon başındaki fiziksel durumu; futbolcunun yaşı, doğuştan gelen fiziksel kapasitesi ve kendine bakmasıyla alakalıdır çoğunlukla. yani “iyi bir yaz dönemi geçirmek eşittir sezona zımba gibi girmek” anlamına gelmiyor her zaman. sezon başında bunu etkileyen faktör genelde takımın sezonu erken açıp açmaması, yani futbolcuların “maç temposu ve ritim kazanmasıyla” alakalıdır. bunun yanında teknik ekibin yükleme tercihleri de bunda etkilidir. dünyada birçok büyük takım şampiyonlar ligini hesaplayarak sezona hafif girer, sezon ortasından itibaren vitesi yükseltir çünkü sezon başından itibaren yüksek tempo demek, çeyrek final ve sonrasında kas sakatlıklarının, krampların artma ihtimali demektir.

    sacha boey’ın 22/23 sezonu hazırlık kampında takımla olmayıp sezona en fit giren oyunculardan biri olmasının nedeni gençliği ve doğuştan gelen atletizminden kaynaklıdır. bu adam geçen yıl da çok uzun süre sakat kalıp, doğru düzgün maça çıkmadığı halde payet’e kanat değiştirtmiş ve barcelona’nın sol kanadını kitlemiş bir adam. adamın en iyi olduğu konu atletizm zaten.

    boey iyi de takımın kalanı rezalet gibi bir durum da yok zaten. gayet normal durumdayız hatta fena da sayılmayız diyebilirim. bazı isimlerin tabii ki yaşına göre veya atletizmine göre daha yavaş tempo kazanacak olması gayet normal. yani bu “boey yaz kampı geçirmedi ama çok diri, demek ki takım yaz kampında yatmış.” düşüncesi safsatadan ibaret.
App Store'dan indirin Google Play'den alın