resim
Abdülkerim Bardakcı
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:29
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 662
    (bkz: abdülkerim bardakcı/#3271262)

    geçen sene yazdığım ve ofsayt entry’lerim arasında olan bu entry ile ilgili asıl vurgulamak istediğim fikrim şuan için biraz değişti ama hala inancım var. sadece süper lige özgü olan; oyunu tutabilecek, rakibi bozacak ve kızdıracak, taraftarı ateşleyecek, hakemi baskı altına alabilecek bir karaktere ihtiyacımız olduğunu vurgulamıştım. abdülkerim bu özellikleri olan bir futbolcu olmasına rağmen galatasaray formasının ağırlığının altında ve hakemlerin de malum tavrının devam etmesi nedeniyle bu özelliğini pek gösteremedi(yazarken bunu göz ardı etmişim). mesela fb, bjk veya ts’de olsaydı agresif haliyle süper ligde tek başına maç tutabilecek, kazandırabilecek hareketlerini çok kolay uygulayabilirdi…

    ben yine de üstüne fazla gidilmemesi, iyice özgüven kazanması gerektiğini düşünüyorum. özgüven kazandığında kimsenin beklemediği, yukarda bahsettiğim ciddi faydaları olacaktır. abdülkerim’in, takımın en zayıf halkası olan, bundan sonra en fazla hollanda 3.liginde veya ankara’da kamu futbol turnuvasında hobi olarak futbol oynaması gereken van aanholt’un yerine sol bekte denenmesi gerektiğini düşünüyorum.

    abdülkerim ile nelsson arasında ciddi makas var bu gerçek, stopere bu makası kapatacak bir oyuncu gerekli. abdülkerim de sol bekte özgüvenini kazandıkça daha garanti ve yerinde çıkışlarıyla iyi katkı verecektir. en azından defansif anlamda sağlam olur o bölge. hem stoperi hem sol beki yedekleyecek, gerektiğinde iki bölgede de as oynayabilecek yerli bir oyuncu. yok büyük takım topçusu değil, yok şöyle rezil, yok böyle rezil demeden önce desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın