• 75
    (bkz: süper lig 2022-2023 sezonu) 2. deplasman maçımızdır.

    ilk hafta maçının* ardından son dakikada alınan galibiyet ile hepimiz çok fazla coşmuştuk ve beklentilerimiz tavan yapmıştı. ikinci hafta iç saha maçımızda* ise bu coşkumuz tam tersi bir karamsarlığa dönüştü. bu yüzden bu maçı kazanamazsak küçük çaplı bir kaos ortamı oluşması muhtemel çünkü önümüzdeki hafta trabzon'a gideceğiz ve puan kaybı yaşamamız çok yüksek ihtimalde. sadece 4-5 hafta içerisinde kendimizi liderin 7-8 puan gerisinde bulabiliriz ve tekrar kenetlenmemiz çok zor olur. bu yüzden bu maç aslında düşünülenden çok daha önemli. ne yapıp ne edip 3 puan almamız gerekiyor, bu bizi trabzon deplasmanına daha rahat götürecektir.

    ancak benim bu maç özelindeki beklentim sadece 3 puan değil. geçtiğimiz sezonlara oranla çok daha kaliteli ayakları olan galatasaray'ın bu kalitesini gösterebilmesini istiyorum. bu yüzden artık oklar okan hoca'ya dönüyor. okan hoca elinde olan bu kadrodan 1-2 hafta içerisinde iyi bir oyun çıkarabilmek zorunda. şu ana dek izlediğimiz galatasaray'ın bir oyun planı yok, varsa da çok düzensiz olduğu için ben anlayamadım.

    ek olarak hali hazırda kadroda olan futbolcularımızı kendi özelliklerine göre kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. örneğin kerem aktürkoğlu'nun en büyük silahı birebirde etkili olmasıysa, kerem'in daha çok birebir kalabileceği pozisyonda oynaması gerekir. kerem'i orta sahaya yakın yerlerde oynatmak kendisine önlem almak oluyor zaten. kendi silahlarımızı kendimiz durdurmasak aslında kaliteli ayaklarımız maçları çözebilirler. bu yüzden öncelikle kendi oyuncularımızın özelliklerini iyi bilmeli ve onları buna göre kullanmalı, daha sonrasında ise acilen oyuncularımıza uygun bir oyun felsefesi üzerinde yoğunlaşarak hücum repertuarımızı genişletmeliyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın