• 56
    hiç de öyle batı'da sanıldığı gibi olmayan şehir, memleketim. hakkında öyle bir algı var ki, sanki caddelerinde uzun sünnet sakallı tipler geziniyor, yeşil arkaplanlı ayrı bir bayrağı var. hayır arkadaşlar, konya ülkedeki büyükşehir ortalamasının üzerinde bir gelişmişliğe sahip öylece bir şehir. öyle milyarlar akıtılmadı konya'ya coğrafyasının muadillerine göre oldukça baskın olan avantajlarını kullanıp kendi kendine gelişti.

    elbette ki, yüzyıllarca anadolu'daki maneviyatın başkenti olmasının getirdiği bir muhafazarlık mevcut ancak son yıllarda çok yüksek miktarda suriyeli sığınmacı gelmesine rağmen sekülariteye ciddi bir yönelim seziliyordu, gece hayatı gelişmeye başlamıştı. bu da iyi bir haber tabi.

    ayrıca ülkenin bizatihi kendisi gibi, 20 yıldır yanlış ellerde olmasında kentin kendisinin hiçbir suçu yok.

    ve eklemeliyim ki batı anadolu'da mutfağı en güçlü olan şehirdir. 23 yıl yaşayıp, son birkaç aydır uzağında olmama rağmen zaman zaman özlediğimi hissetmeye başladım. hele şehrin form - istasyon semtinde bulunan ve ülkede gördüklerim arasında en güzeli olan atatürk anıt heykeline bir selam daha veremeden gidersem gözüm açık kalır.

    son olarak rize'nin fenerbahçeli olması gibi konya'da da galatasaray taraftarının baskın olduğunu söylemem gerek. hatta zafer'in bir meczubu vardır, maç günleri tepeden tırnağa sarı kırmızıya boyanan. bir de son zamanlarda gecenin bir yarısı kültürpark'ta "istanbul'un üç köpeği, yalvarın trabzon'a" diye bağıran gerçek bir manyağa daha sahip olmuştu ama onu kimse umursamıyordu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın