• 2926
    olması gereken aslında çok basit şampiyonlar ligi'nin formatı neyse o olmalıdır. ancak bizdeki durum şu ki futbolun gelişmesinden ziyade belli kesimlerin maddi çıkarları ve ekonomiye bağlı olarak bu kural şekillendiriliyor.

    ekonomi kısmını şöyle açmak gerekirse yabancı oyuncular %99'u yabancı para birimiyle anlaşma yapıyor. bu adamların yine çoğunlığı yerleşik olarak kalmayacak ve takımdan ayrıldıkları zaman ülkeden para çıkışı olacak. aynı şekilde yabancı oyuncuları transfer etmek de yabancı para birimiyle olacak. verisini incelemek lazım ama gelen para ve çıkan para muhtemelen negatiftir türk kulüpleri için. bunun engellenmesi için böyle bir kural konuyor yoksa istiklal marşı falan işin hikaye olduğunu düşünüyorum. ancak bu vizyonsuz ve faydasız bir düşünce olduğunu tartışmaya bile gerek duymuyorum hem ben hem başka yazarlar bu sınırın zararları üzerine pek çok kez yazdık. böyle abudik regulasyonlarla sadece ligin kalitesini düşürüyorlar.

    altyapının gelişmesi için de ilk 11'de sınırlama ya da zorunlu altyapıdan oyuncu oynatmak gibi kuralların da faydasız olduğunu düşünüyorum. illa bir şey yapılacaksa bana göre şöyle bir kural düşünülebilir. eğer ligde 38 maç yapılacaksa bu toplam maç dakikasında belli bir dakika(makul olmak kaydıyla) türkiye'de oynayan oyuncu belli bir dakika da altyapıdan oyuncu oynatma zorunluluğu getirirsin. ancak hiç bir şekilde takımlara şu kadar yabancıyla çık demezsin, takımlar hangi maçlarda değerlendireceklerini kendi belirler. illa bir kural olacaksa böyle olabilir. ancak bizde türk futbolunun gelişmesi maalesef pek önceliğimiz değil gibi...
App Store'dan indirin Google Play'den alın