resim
Mesut Özil
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:On Numara
Yaş:35
Boy:1.80
Uyruk:Almanya
  • 2172
    bu gözlerin gördugu en yetenekli ve turk genlerine sahip oyunculardan biridir özil. muhtesem bir futbolcuydu. ancak prime zamaninda uygur turklerine verdigi destegi ve politikaya bulasmasiyla karsisina dev bir ulke olan çin'i aldi. bu mevzunun yarattigi sansasyon kendisinin psikolojisini ciddi sekilde bozdu ve unay emery ile sinkafli tartismasindan sonra kendi ipini cekti özil. çin kendisine öyle bir bilenmisti ki arsenal maclarinin hicbirini yayinlamama karari aldilar ve yaptirimlari oldugu ulkeleri de ekonomik olarak tehdit edip, mesut'un kariyerini bitirmek icin butun gucuyle kendisine daldilar. perde arkasinda cok buyuk bir savas döndu anlayacaginiz. haliyle bu versus'un galibinin mesut olmasi mumkun degildi. arsenal arkasinda durmadi, psikolojik olarak bitik durumda oldugu icin de arsenal tarihinin en fazla para ödenmis oyuncularindan biri, sezona baslayan kadroda bile yer almadi. çin kendisini resmen arsenal'den sildirdi.

    tabii bu güc, mesut'un kariyerinde kafasini toplayip, futbola dönecegi bir imkani da inanilmaz bir algi operasyonuyla engellemis oldu. avrupa'da gözden dustu. gidebilecegi tek bir ulke kalmisti o da turkiye. arsenal kendisinin sözlesmesini seve seve fesih edip, turkiye'ye gitmesine olanak tanidi. mesut'un hor görulmeyecegi tek ulke olan turkiye'ye yani sonunda fenerbahce'ye geldi. ancak hem psikolojik olarak hem de gecirdigi sakatliklar nedeniyle bedeni o kadar yipranmis haldeydi ki, futbola "eski mesut" olarak dönmesi imkansizdi. susup isine odaklanmak yerine yine sevgi görebilmek adina siyasi yanlamalari, siyasi mesajlari, turkluk gibi konulari surekli dile getirip, kafayi bir turlu futbola veremedi. sahte "sakat" haberleri yapildi. "hazir degil" gibi medyada yazilar yazdirildi ve akabininde fenerbahce baskani ile de papaz olup, fenerbahce seruvenini bitirdi.

    bir 10 numara futbolcu dusunun, la liga'da ciktigi 100 macin ortalama 70'inde skora direkt katki versin, premier lig'de 180 macin ortalama 100'unde skora direkt katki versin ve dönup dolasip yolu taraftari dahi olmayan basaksehir'e kadar dussun. ve hatta basaksehir'de bile uefa kadro listesinde yer almasin.

    efsaneden kestaneye korkunc bir örnek oldu özil. saha ici degil, saha disi yaptiklari ile kendini bitirdi. tabii dedikodular bunda çin gibi bir devin de payinin oldugunu söyler ama suçun buyuk bir kismi da isini yapmak yerine bu tarz bir yola giren mesut'ta.

    kendisini hayranlikla izlemis biri olarak, kariyerinin cok daha iyi bir sekilde bitmesini ve guzel anilmasini isterdim.

    yazik oldu...
App Store'dan indirin Google Play'den alın