resim
Mircea Lucescu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:78
Uyruk:Romanya
  • 2133
    mircea lucescu doğu avrupa takımlarının jürgen klopp'udur.

    tuhaf bir şey gerçekten. 2001-2002'de takımı şampiyon yaptıktan sonra kafasında 1996'da kurulan ve 2001'de biten takımı yeniden yapılandırıp 2002-2003'e yepyeni ve gelecek vadeden bir galatasaray ile girmeyi hesaplarken o günlerde hayatının şöhretten en gözü dönmüş, en kontrolden çıkmış dönemini geçiren fatih terim'i ona tercih edilmiştir.

    terim'in ikinci döneminde nelere sebep olduğunu, neleri yanlış yaptığını ikinci fatih terim dönemi başlığında anlatmıştım.

    lucescu'ya bugün sorsalar kariyerinizde en içinizde kalan şey nedir diye, galatasaray için planladıklarımı shakhtar donetsk ile yapmak der.

    evet lucescu kafasındaki düşünceleri hayata geçirebilen bir teknik direktör ve 2004-2016 arasında shaktar'da yapacağı her şeyi galatasaray için de planlamıştı aslında.

    2002'de kovulmasaydı uzun yıllar shaktar donetsk'in yaşadığı başarıları biz yaşayacaktık.

    biz ise terim'in hiç seyretmeden ben ne yaparsam doğrudur mantığı ile hareket ettiği o dönemde aldırdığı 50 çöp transfer ile borç batağına girip 2011'e kadar 9 yıl çok başarısız dönemler geçirmeyi tercih ettik. özellikle terim döneminin yol açtığı ekonomik çöküntü, gerets ve birinci hagi dönemlerinde kulübe çok sancılı dönemler yaşatmıştır.

    2011'de ise terim 1996'daki gibi gelip son derece oturaklı bir takım oluşturup (ünal aysal sağolsun) galatasaray'a altın çağı yeniden yaşatmıştır.

    ama 2002-2011 dönemi fatih terim yüzünden başlamış, fatih terim sayesinde bitmiştir, kaderin cilvesi midir nedir?

    yine de lucescu'nun shakhtar donetsk yılları her galatasaraylı'nın içini acıtır. onların yerinde biz olacaktık be diye iç geçirir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın