• 165
    2022 vnl'de şimdiye kadarki en kötü vnl turnuva performansını sergileyen milli takımımız. ev sahibi avantajının getirdiği statü gereği eşleşmelere birinci sıradan girmeseydik kuvvetle muhtemel ilk 4'ü de göremezdik.

    sağda solda meryem boz'u smaçör sanıp "neden tuğba yerine meryem oynamıyor?" diyenleri, orta oyuncunun arka alana geçtiğinde liberoyla değiştiğini bilmeden "zehra iki blok yaptı, niye çıkarttın guidetti?" diye soranları falan görüyorum, o arkadaşların hayal kırıklıkları daha büyük fakat özellikle onlara anlatmakta fayda var, bizim elimizdeki oyuncu grubunun yetenek zirvesi aşağı yukarı bu arkadaşlar. tamam bu vnl kadar kötü değiliz kesinlikle, bu performans kabul edilemez ama en iyi halimizle bile olsak italya'yı, amerika'yı, brezilya'yı falan geçmemiz olağan şartlarda pek mümkün değil maalesef. 80 milyon nüfuslu bir ülke olarak 20 yıldır gözde kırdar'ı ikame edebilecek bir smaçör çıkaramadığımız sürece de o üst basamağa atlamamız çok ama çok zor.

    ne olursa olsun 17 temmuz 2022 türkiye sırbistan kadın voleybol maçı'nı set alamadan kaybetmemiz kabul edilemez. biz geçen sene belgrad'da avrupa şampiyonası yarı finalinde tica'lı, maja'lı sırbistan'dan set almış, 2-0 yapmanın kıyısından dönmüş takımdık, bu form düşüklüğü mantık sınırlarında açıklanacak düzeyde değil. umarım giovanni guidetti tüm planlarını ve antrenman programını önümüzdeki ay başlayacak asıl büyük turnuva olan dünya şampiyonasına göre yapmıştır, yoksa acı veren bir yaz sezonu bizi bekliyor. bu vnl için karalar bağlayacak halimiz yok, biz 2019'da ankara'da final maçında altın setin son sayısında file hatası yapmamızı atlatmışız, sabahın saat 5'inde olimpiyat çeyrek finalindeki güney kore faciasını atlatmışız, bunu da atlatırız. acı veren kısım bu vnl'den madalyasız ayrılmak değil çünkü bundan çok daha büyük fırsatları teptik biz, alıştık artık. asıl acı veren kısım parkede oynanan voleybolun hiç bize yakışmayan düzeyde oluşu.

    umarım toparlarız dünya şampiyonasına kadar, çünkü ne olursa olsun bundan daha kaliteli bir voleybol hak ediyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın