• 118
    bugün öylece aklıma geldi. anladım yaşadığım şehrin nasıl ziyan edildiğini. trafiğin içine nasıl edildiğini ve insanlara nasıl eziyet çektirildiğini. sonra düşündüm; ne yapabiliriz bu konu ile alakalı ya da ne yapılabilir. aklıma bir fikir geldi ve bunu aziz yıldırım'a iletmek istedim. tabi ulaşamayacağımdan kendisine fikrimi buradan beyan edeyim de içimde kalmasın.

    sayın başkan;

    (gbkz: sedefadası
    yassıada
    sivriada
    tavşanadası
    kaşıkadası)

    içerisinde yerleşim birimi olmayan, istanbul içindeki adalarımız. bu adalardan birini isim hakkı ile beraber satın alıp ya da üst kullanım hakkını kiralayıp dünyanın en iyi kompleksini yapabilirsiniz. tarihe geçersiniz valla bak. karşılığında üst kullanım hakkına sahip olduğunuz ya da direkt sahibi olduğunuz stadı ve arazisini verebilirsiniz. bu adada gerekli düzenlemeleri yapıp orayı fenerbahçe adası haline getirebilirsiniz. içerisine oteller, restaurantlar, tesisler kurabilirsiniz. takımı tümü ile oraya taşıyabilirsiniz. ulaşım mı;

    satın alacağınız veya kiralayacağınız fenerbahçe vapurları ile kişi başı 2 liraya adaya taraftar taşıyabilirsiniz. 60,000 kişi olmasa da ortalama bir maç 25,000 kişi taşısanız gidiş ve dönüş 100,000 lira maç başına çıkartabilirsiniz ki bu da vapurların masraflarını karşılar.

    adanın içine residence veya kongre merkezi yapabilirsiniz. adada bulunacak olan simitçiden tutun da, store a kadar* her gelir fenerbahçe kasasına aktarılmalı. dev bir müze bulundurabilirsiniz içinde ve daha niceleri. aşağı-yukarı 3 senede tamamlanacak bir proje ile dünyanın en güzel stadını yapabilirsiniz. düşünsenize marmara adasının ortasında, tam avrasyada bir ada. içinde stad, salon ve bir sürü tesis. bunlar yapılabilir. sanırım peyzajlar ve yol düzenlemeleri biraz sorun yaratır ama o da halledilir nitekim.

    istifa etmeden önce bu uyarımı duyup harekete geçerseniz size müteşekkir olurum. ettiğiniz hizmet vatana olur. hem kadıköyü kurtarırsınız trafikten, hengameden hem de ülke tanıtımında büyük rol oynayacak bir adaya sahip olursunuz.

    bu önerimi dikkate almanızı umuyorum sayın başkan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın