• 162
    her mağlubiyetten sonra temelsiz iddialarla şımarmakla suçlanan birbirinden başarılı oyunculardan oluşan gurur kaynağı milli takımımız.

    arkadaşlar bu kızlar özellikle olimpiyattan sonra gelen ilgi sonrası reklamlarda oynamaya başlamadılar, en başarısız olduğumuz dönemlerde de reklamlarda boy gösterirler, magazinsel haberlere konu olurlardı çünkü bu sporcularımız genç kızlarımız için her zaman birer rol modeldiler. şımaran bir oyuncu grubu göremiyorum fakat başarı sonrası yaşanan hype kaynaklı yakın dönemde voleybol izlemeye başlamış, özellikle futbol tandanslı izleyicilerin voleybol dinamiklerine henüz tam hakim olamamalarından kaynaklı yersiz tespit ve saptamalarını görebiliyorum.

    16 temmuz 2022 italya türkiye kadın voleybol maçında gelen mağlubiyet az çok tahmin edilen bir şeydi. yensek çok ekstra bir iş yapmış olurduk fakat yenildik diye de kimseyi şımarmakla suçlamanın lüzumu yok, çünkü yenilme sebebimiz şımarıklık değil kalite olarak rakibimizden daha düşük seviyede olmamız. futbol adaletsiz bir spordur, arada dağlar kadar seviye farkı olsa da şanslı gününde olan bir underdog takım favori rakibini %20 topla oynayıp tek şut attığı bir maçta yenebilir, fakat voleybolda işler böyle değil, eğer kağıt üzerinde iyi olan takım staff'ın çok yanlış taktiksel değerlendirmesi ya da saha içinde 100 maçta 1 denk gelebilecek şanssızlıklar olmazsa iyi olan ve favori olan takım kazanır. biz bu şanssızlığı en olmayacak yerde, olimpiyat çeyrek finalindeki güney kore maçında yaşadık, ama günü gelecek şans bize de gülecek, favori olarak çıkmadığımız bir yarı final ya da final maçında bizim de yüzümüz gülecek. umarım o gün çok geç gelmez, iki ay sonra başlayacak dünya şampiyonasında gelir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın